Hvorfor bruke kobber Strand bolig Elektrisk ledning?

October 28

Hvorfor bruke kobber Strand bolig Elektrisk ledning?

Gjennom historien har har forskere gjort utallige fantastiske oppdagelser. Slik er tilfellet med de som skjønte forskjellene i elektrisk strøm mellom solid og strandet elektriske ledninger. Disse forskjellene har blitt utnyttet i elektriske design og programmer.

Betraktninger

Når strøm flyter, genererer den varme. Denne varmen resultater fra motstanden av dirigenten til flyten av elektroner. I de fleste tilfeller dette er uønsket og for å minimere det, Elektrisk ledning er laget av ledere som viser minst motstanden mot strømmen av elektrisitet. Tre beste ledere - de tilbyr den minste elektrisk motstand - gull, sølv og kobber. Kobber er den mest økonomiske bruke og derfor har den mest utbredte bruken som dirigent.

Hvordan strøm flyter i en Solid dirigent

Når vekselstrøm renner gjennom en solid tråd, opprettes det en elektrisk fenomenet kjent som "skin effekt" - fleste av elektroner flyter i dirigenten er nær overflaten, eller huden, av dirigent. Denne tendensen er mer uttalt i høyere frekvenser. Siden nesten alle ledningene i et hus eller bolig skal transportere vekselstrøm, er det ønskelig å minimere "huden" effekt.

Hvordan strøm flyter i strandet dirigent

Strandet ledning dirigenter tilbyr en effektiv mot mål huden effekt. Selv om en strandet ledning er bare en rekke mindre solid ledninger, vanligvis innkapslet sammen i et isolerende eller ikke-ledende materiale, skaper større antall individuelle ledere en større effektivt areal for en gitt wire måle, minimere huden effekt. Når en negativ i høy frekvens programmer, huden effekt har blitt utnyttet til stor nytte i programmer som bruker RF antenner.

Fordelene med strandet kobbertråd bolig

Gitt at ledere med minst motstand er mer ønskelig for huset ditt, er det forståelig at strandet kobbertråd brukes til bolig elektriske ledninger. I tillegg til sin evne til å tillate større effektivitet for vekselstrøm formål, strandet elektrisk kobbertråd er mer fleksibelt enn solid tråd og har en lengre levetid.

Betraktninger

Solid kobbertråd er lavere i pris enn kobber strand wire, når elektrisk programmet krever klimaanlegg, elektriske egenskaper kobber strand bolig wire gjør det mer egnet for mange bolig krav. Lengre levetid og mindre varmespredning legge til sin egnethet.