Hvorfor bruke en plante pott?

April 14

Hvorfor bruke en plante pott?

Dyrking av blomster og grønnsaker i potter gir gartnere et ekstra alternativ for sine fabrikker. En vinduskarmen som mottar mye sol eller en utendørs dekk kan blomstre på levende og visuelt stimulerende plass med tillegg av noen potteplanter. Planting grønnsaker i potter med lar deg lagre på dagligvarer.

Spiring

Hjem gartnere vokse noen ganger først deres blomster og grønnsaker i potter før transplanting dem til bakken. Denne metoden gir deg større kontroll over dens vilkår frø til germinate. For eksempel hvis du plante frø i jorden for en høst-hage, kan kjølig vær hemme frø vekst. Planting frø i en liten kjele 2 til 3 inches dyp og la utvikle dem innendørs gir deg kontroll over frø foretrakk temperatur for spiring. Dette er vanligvis ca 70-80 grader Fahrenheit for de fleste planter.

Bekvemmelighet

For noen plante i potter gjør hagearbeid mer praktisk enn opprettholde en tradisjonell hage. En eldre person kan ønske å unngå det fysiske aspektet ved tending å planter i bakken, som spre gjødsel eller forbereder og endring i soil. En travel familie som ikke kanskje har tid til å se etter en utendørs hage kan likevel ta glede i potted anlegg. For urt gartnere unngår bekvemmeligheten av å ha kulinariske urter ved sine fingertupper turer til bakgården å finne en nødvendig plante. Også noen urter som mynte og oregano spre seg raskt og bli invasiv plantet i bakken.

Plass

Mangel på voksende plass gir et sterkt insentiv for voksende planter i potter eller beholdere. Hvis du har en liten eiendom eller bor i en leilighet, forvandler en vinduskarm eller balkong i et fargerikt område å slappe av og fornye deg selv med tillegg av noen potted blomster.

Økonomien

Selv om oppstart kostnadene for en beholder hage kan kjøre høyere enn kostnader for en utendørs hage, over tid gjerne en beholder hage involverer mindre kostnader. Enn det første utlegget for beholdere har potted hager minimale kostnader, mens tradisjonell hage vanligvis krever mer planter, mer gjødsel og flere endringer og mulch.

Potter

Potter eller beholdere kommer i mange forskjellige størrelser og materialer. Å vite hvilken størrelse anlegget vil oppnå på modenhet hindrer deg i å kjøpe feil størrelse potten. Unngå Potter som ikke har drenering hull, som vannfylte planter kan utvikle rot råtne. West Virginia University forlengelsen anbefaler å sette Potter på blokker av tre 1-2 inches av bakken.