Hvorfor blir Hornet av karbondioksid brannslukningsapparat kaldt?

March 19

Hvorfor blir Hornet av karbondioksid brannslukningsapparat kaldt?

Hvis du har en karbondioksid brannslukker, bør du være klar over at når det er sparket, Hornet av brannslukkingsapparatet blir ekstremt kaldt. Kalde temperaturen egentlig hjelper ikke sette ut brann - karbondioksid faktisk gjør jobben kvelning flammene. Rask kjøleanlegget, men kan gi deg en kald brenne hvis du prøver å holde brannslukkingsapparatet ved munnstykket under bruk.

Første lov

Grunnen hvorfor munnstykket blir kaldt så fort er knyttet til den første hovedsetning - endringen i den indre energien av et system er lik mengden varme fikk pluss arbeidet med den. Du kan observere dette gjelder hvis du har brukt en sykkel pumpe, som når du pumper raskt, enheten begynner å varmes opp, selv om ingen varme er overført til systemet. Ved å trykke på pumpen håndtaket, du arbeider med luften inne, øke sin indre energi.

Karbondioksid brannslukningsapparat

Karbondioksid inne din apparat er på et svært høyt trykk. Når brannslukkingsapparater, tillater du at gassen å flykte gjennom munnstykket, og som den flyter ut det ekspanderer raskt, gjør arbeid på rundt atmosfæren i prosessen. Som det fungerer sin indre energi reduseres, så det blir kaldere. Forskjellen i trykk mellom innsiden av brannslukkingsapparatet og omkringliggende atmosfære er høy, så den avkjølende effekten er ganske slående.

Adiabatisk prosess

En Adiabatisk prosess er en der ingen varmeenergi overføres mellom systemet og omgivelsene. Utvidelse av gassen er som den unnslipper fra brannslukkingsapparatet så rask at du kan angi resultatene ved å beskrive denne prosessen som Adiabatisk, selv om faktisk varmen overføres mellom miljø og gassen som gassen varmes opp. For en Adiabatisk prosess er mengden arbeid utført av gass lik endringen i sitt indre energi.

Metall Horn

Det er ikke bare karbondioksid som blir kjøligere - den kjøler raskt omgivelsene også. Molekyler i de omkringliggende luften og atomer av metall i horn kolliderer med molekyler av kaldt karbondioksid, overfører energi til det og forårsake gradvis oppvarming. Metallet i munnstykket er leder av varme, så det kan raskt overføre varme til karbondioksid. Derfor metall Hornet føles så kald - karbondioksid er kaldt og metall er raskt å miste varmen til den.