Hvorfor blader endre farge hvert Fall

June 10

Hvorfor blader endre farge hvert Fall

Prosessen med et blad endre farge får underveis som sin verten treet først begynner å se en knert i luften og en chill i bakken. Dette spurs en biologisk prosess som forbereder treet for vinteren, lanserer en skjerm med farger som spenning fans av fallet løvverk over hele verden.

Betydning

Bladene av noen trær slå ikke en annen farge som sommeren synker. Disse eviggrønne varianter beholde sine nåler, ofte i flere år før shedding dem med alderen. Nålene er belagt med voks og indre cellene inn nåler inneholder kjemikalier som væsker hindrer frysing. Brede blad trær som eik, lønn, sumac og lignende arter, men har ikke blader som kunne tåle tøffe vintertemperaturer. Bladene er øm og fylt med vann som vil fryse som termometeret drops.

Klorofyll reduksjon

Bred-leaf treet forstår intuitivt at det må beskytte seg mot vinteren skade. Dermed begynner prosessen av shedding blader, et venture som starter med endring av kjemikalier i blad og en endring i fargen. Forkorte dager og resulterende mangelen på sollys er desidert viktigste indikatoren på treet som det er på tide å stanse produksjonen av klorofyll, stoffet som gir de fleste blader deres issmelting sommeren.

Fargeendring

Vener som flytte væske gjennom bladene stenge kjøligere vær, og en klynge av celler utvikler ved foten av hvert blad. Dette feller sukker i bladet og ber om produksjon av antocyaniner, som fargetone forlater ulike rødt og lilla. Bladene også inneholder gult og oransje pigmenter året rundt, men klorofyll drukner dem ut. Når klorofyll er borte, blir disse pigmentene synlige.

Vær

Værforhold, primært fuktighet og temperatur, kan sterkt påvirke fargen og intensiteten av fallet løvverk. Mest levende farger oppstår vanligvis etter en rekke varme, solfylte dager etterfulgt av kult- men ikke fryser - kvelder. Dette er fordi de varme dagene egge produksjon av store mengder sukker i bladet, økende fargeintensiteten, mens den skarpe kveld temperaturen oppmuntre blad årer å lukke, blokkerer sukker fra rømmer bladverket. Dyp rød og lilla er oppstår vanligvis når denne typen vær mønster.