Hvorfor behandle korn med Lime

March 27

Hvorfor behandle korn med Lime

Lime er en vanlig jord additiv at gartnere justere jord pH. Lime gjør sur jord mindre surt. Korn kan vokse i en rekke jordsmonn, men noen ganger trenger en jord pH endring å hjelpe den vokse som healthfully som mulig.

Jord surhetsgrad

PH i jordsmonnet er et tall som representerer hvor sterk en syre eller base jordsmonnet er. En pH plan flate av 7.0 er nøytralt. PH i en jord påvirker hvor lett sin næring tildeles planter. Jord med en pH under 6.0 er surt og frigjør ikke næringsstoffer så lett som jord pH nivå nærmere nøytral. Jord med surt pH nivåer også frigi for mye av enkelte elementer, for eksempel aluminium og mangan, som kan bli giftig for planter i store mengder.

Korn jord pH

Noen planter vokse i litt surt jordsmonn, inkludert korn. Men begynne mais og mange andre planter å lide av næringssalter mangler i jord med en svært lav (Sure) pH. Den ideelle jord pH for korn er mellom 6.0 og 6.5. Korn vil ofte tåler en jord pH under 6.0, men korn dyrket i veldig sur jord med en pH betydelig lavere 6.0 kan lide forkrøplet vekst og gulfarging blader.

Lime tilsetningsstoffer

Lime jord tilsetningsstoffer heve pH i jord, slik at det blir mindre syreholdig. Lime legger også til kalsium og magnesium i jord. Hvor lime en jord trenger, avhenger av den tetthet, gjeldende pH og ønsket fremtidige pH. Tett leire jord krever mer kalk for å endre deres pH enn lys jord. De fleste kalk jord tilsetningsstoffer kommer fra enten dolomitic eller calcitic landbruket kalkstein.

Jord Testing og Lime program

Teste jord pH og næringsstoffer nivåer ved hjelp av en hjem testing kit eller sende en jordprøve til et laboratorium for tester. Hvis jord pH er mye under 6.0, kan du vurdere å legge litt lime før planting corn. Følg nøye kalk produsentens instruksjoner om hvor lime til å justere jord til nøyaktig riktig pH. Hvis du allerede plantet korn i altfor sur jord, må du vente til neste sesong å avhjelpe problemet. Pass på å blande kalk i jorden grundig fordi det ikke oppløses og spredt lett.