Hvordan vokser soyabønner i Georgia

November 12

Hvordan vokser soyabønner i Georgia

Ifølge den nye Georgia Encyclopedia, er de fleste soyabønner i Georgia dyrket brukes som fôr til dyr eller bearbeidet til matolje. De er vokst av et lite antall bønder som en mat avling men er mindre favoriserte enn andre avlinger på grunn av deres mottakelighet for tørke. Soyabønner kan med hell dyrkes som både en avling eller i en bakgårdshage som du gir dem med masse bekymre under den varme Georgia somre.

Instruksjoner

•Examine jord i ønsket plante å sikre at det ikke inneholder mye sand eller leire, begge er utbredt i Georgia. Om nødvendig kan du supplere jord med 4-6 inches av kompost eller andre organisk materiale. Dette er vanligvis bare nødvendig for bakgård hager, som åkre har vanligvis tilstrekkelig jord fra vekstskifter.

•Sett spade i bakken så langt vil gå og grave opp jord. Undersøke jord nøye for små, hvite ormer som kalles nematoder. Hvis ingen nematoder, sjekk sted flere andre områder for planting området. Hvis nematoder finnes, velger du et soyabønner frø som er motstandsdyktig mot ormer.

•Till bakken 4 til 5 inches i de fleste områder av Georgia bruker en ror. Hvis du bor i et kystområde, til bakken mye dypere nå en dybde på 12 til 14 inches å gi riktig root utvikling av soyabønner.

•Plant soyabønner frø mellom 10 mai og juni 10. Plante frø 1 til 1 1/4 tommers dypt inn i fuktig jord og plass hver rad av soyabønner mellom 1 og 3 fot fra hverandre. Hvis du plante en hele avling av soyabønner, anbefaler University of Georgia forlengelsen en frø programmet rate av 145 000 av søke per acre.

•Et soyabønner frø og planter med minst 2 1/2 til 3 inches av vann hver uke. Angi ekstra vann i perioder med tørke eller hvis du oppdager bladene av plantene begynner å vil..

•Spray jorden rundt soyabønner med en post emergent ugressmiddel når soyabønner plantene er ca 2-4 inches høy. Fjerner alle omkringliggende ugress vil hindre dem fra å konkurrere med soyabønner for bakken fuktighet.

Tips og advarsler

  • Plant ikke soyabønner på samme sted mer enn hvert annet år. Du skal rotere dem med minst én annen type anlegg.
  • Soyabønner kan høstes når bønner er ikke lenger grønt og føler harde og tørre.