Hvordan vokser salat?

May 9

Populære beskjære

Salat er en populær grønnsak brukes i salater. Det finnes tre typer salat: leder salat, leaf salat og romaine eller cos. salat oppdrett antas å ha begynt i Persia, rundt 550 f.Kr. I dag er det en populær avling i USA. Den vokser i temperaturer mellom 70 og 75 grader F. I nordøstlige USA plante salat dyrkere vanligvis deres salat til våren for en avlingen. Sørlige og sørvestlige bønder plante i høst eller vinter for en våren avling.

Frø og planter

Noen kommersielle salat bøndene starte sine salat beskjære av planting frø i feltene. Andre starte sine avlinger med spirene som startet i drivhus. Seedlings er deretter transplanted til feltene. Noen områder av landet vokse deres salat helt i et drivhus, som beskytter vegetabilske fra kulden og gir en lenger vekstsesongen.

Høsting

Den spiselige delen av salaten vokser over bakken. Når høsting salat, avskåret arbeiderne hodene over jorden. De høstes normalt når bladene av salaten har nådd ønsket størrelse.

Vekstforhold

Salat skal plantes i full sol for våren og høsten, og i delvis skygge for den varmeste delen av sommeren. Den ideelle jorden for salat har en pH på 6.0 til 7.0. Planter som er mellom 2 til 3 inches høy er klar til å bli plantet, gi natt temperaturer ikke slipp under 25 grader F.

Tid å modne

Avhengig av salat tar det ca 40 til 80 dager modne. Det er en relativt lett avling å vokse, og ubrukte salat frø vil vare i ca 6 år. 10-fots rad skal gi rundt 5 til 10 kg.

Samle frø

Salat frø kan hentes fra en eksisterende avling, men er vanskeligere å samle enn andre vegetabilske frø. Tillate en salat anlegget å produsere en frø stilk. Den lodd og blomst, som ligner en Løvetann. Samle frø fra chaff og bruk fingrene til å skille frøene.