Hvordan vokser en plante fra en klippe

October 30

Kommersielle gartnere vokse ofte planter fra borekaks å øke produksjonen av visse planter. Clematis ta flere år å vokse fra frø til en voksen plante. Dyrkeren kutt deler av vintreet og røtter kutte i et kontrollert miljø å lage kloner av opprinnelige clematis vintreet. Du kan duplisere prosessen med ulike houseplants og landskapsarbeid planter i hagen din. Opprette et kontrollert miljø på et bord av et lyst vindu eller utendørs i en kald ramme.

Instruksjoner

•Velg en sunn plante prøven å fjerne borekaks. Bruke et verktøy kniv eller beskjæringssakser for å fjerner 6 - til 8-tommers stamme fra anlegget. Gjør et rent kutt å unngå skader på verten anlegget eller skjæring. For å unngå stress å kutte, plass den i en krukke med vann til klar.

•Mix et sterilt potting jord og destillert vann til jorda litt fuktig. Du bør kunne presse jord til en ball uten noen vann-avløp og har ballen faller fra hverandre når du åpner hånden.

•Fyll leiligheten med potting jord og foreta flere hull for borekaks, bruker blyant. Space hull minst 4 inches hverandre så borekaks ikke berører hverandre.

•Prepare borekaks ved å fjerne bladene fra bunnen halvparten av stilkene. Halvert gjenværende bladene hvis de er større enn en fjerdedel. Gjøre kutt vinkelrett stammen.

•Fyll 1 til 2 tsp. av BTA heie pulver på en papir plate. Dypp borekaks i pulver og trykk stammen for å fjerne løse pulveret. Transplantasjon kutte inn i leiligheten og fast jord på plass så kutte står rett.

•Dekk leiligheten med klar plast. Klart maten brytes eller en brød wrapper vil fungere bra. Sett flat i en varm, solrik beliggenhet. Direkte sollys brenner borekaks. Ventilere daglig og fjerne mugg eller død borekaks.

•Hold jorda fuktig men ikke våt mens røttene er forming. Root formasjon kan ta opptil to måneder, avhengig av en rekke anlegg og hvilken kutte du bruker. Når borekaks har en etablert rotsystem, transplantasjon der du ønsker.