Hvordan vokser en Marigold?

May 19

Grønne tommelen ikke nødvendig

Siden de er lett dyrket og produktive bloomers, har marigolds lenge vært en av de mest populære plantene i hager. En blomstrende årlige som er innfødt til Mexico, marigolds kommer i en rekke størrelser og farger. Som en ekstra fordel produsere marigolds en stikkende lukt som pleier å frastøte mange insekter.

Økende Tips

Marigold frø kan startes i innendørs voksende skuffer som et egg kartong eller plantet ute etter sesongens siste frost. De foretrekker fruktbare, godt drenert jord og rikelig med sollys. Avhengig av størrelsen, marigold frø skal plasseres mellom seks og til 18 inches hverandre i hagen under om en firedel tommer av skitt. Holde jorda fuktig, vanning en eller to ganger ukentlig i tørre perioder. Når frø spire, omgi dem med mulch å bevare fuktighet og hindre ugress. Gjødsel kan også legges til en gang i måneden.

En marigold vokser raskt, spirende fra frø i mindre enn to uker. En marigold fyller ut som den vokser høyere. Første blomstene vanligvis vises ca 50 dager etter frø er plantet. Marigold blomster vil fortsette hele sommeren og i høst til anlegget succumbs til vanskelig frost. Fjerner filtrert blomster - en prosess som kalles deadheading - gjør en marigold å produsere enda mer blomster.

Beware av snegler

Mens marigolds er hardføre og motstandsdyktig mot de fleste skadedyr, de har en fiende: snegler. Eksperter advare at snegler kan ødelegge hele står i marigolds. De kan bli sett på planter om natten, tidlig på morgenen og i fuktig vær. Hage butikker selger slug pellets som kan brukes til å kontrollere dette problemet.

Populære varianter

Det finnes mange varianter av marigolds. Noen av de vanligste er:

Afrikanske marigolds gir stor oransje, kremet hvite eller gule blomster opptil fem inches i diameter. Disse plantene kan vokse fra ti inches til fire fot i høyden.Franske marigolds er små og buskete med oransje, rødt, gult eller bi-farget blomster opptil to inches wide. Anlegget høyder varierer fra seks til 18 inches. Franske marigolds gjøre bedre i regnfull klima enn sine afrikanske kolleger.Triploid marigolds er en krysning mellom de afrikanske og fransk variantene. Sine blomster er to til tre inches tvers. Triploid marigolds nå høyder på 10 til 18 inches.Signet marigolds har lacy, sitron-scented blader. Planter, som vokser en til to fot høy, er dekket med små oransje, rust røde eller gule blomster om sommeren.