Hvordan vite ditt hjem er utsatt for Radon gass?

July 28

Radon er en potensielt skadelige gass laget av naturlige nedbryting av uran i jord. Fordi de er nærmest jorden, har kjellere og andre etasje ofte høyest radon nivåer i et hus. Hvis innåndet på høye nivåer, føre radon lungekreft. Ifølge National Cancer Institute forårsaker radon lungekreft-mer enn 15.000 dødsfall hvert år. Radon nivåer kan være høy i både gamle og nye hus. Radon er usynlige og luktfri, er den eneste måten å vite hvis din hjem forhøyede nivåer av radon å gjennomføre tester med radon detektorer.

Instruksjoner

•Kontroller hjemme for hull i gulv eller vegger eller sprekker i stiftelsen. Radon siver oftest inn i boliger gjennom disse hullene. Ikke stol på naboens radon testresultatet. På grunn av forskjeller i jord komposisjon og forskjellige antall inngangspunkter for radon i hvert hus, kan to hus hverandre ha svært forskjellige nivåer av innendørs radon.

•Naviger til Environmental Protection Agencys nettsted. Velg din fra rullegardinmenyen og bla ned fargekodede fylke etter fylke kartet. Hvis din kommune er en av de i kategorien "Høyeste potensiell", kan ditt hjem være utsatt for forhøyede nivåer av radon gass.

•Purchase en grunnleggende kortsiktige radon test kit, tilgjengelig på mange jernvareforretninger. Instruksjonene for bestemt test. De fleste tester må du lukke alle vinduer og slå av fans og klimaanlegg i hele testen, som kan variere fra to til 90 dager, avhengig av enheten.

•Seal enheten i emballasjen og sende den til en lab for analyse etter at testen er fullført. Labs sender vanligvis resultatene til kunder innen et par uker. Radon nivåer måles i Pico forsøkene per liter luft. Hvis hjemmet tester på fire pCi/L eller høyere, den EPA anbefaler følge opp med en langsiktig test, som er vanligvis mer nøyaktig.

•Seal foundation sprekk hjemme hvis den langsiktige test nummer avslører forhøyede nivåer av radon. EPA foreslår også installere en ventil system å trekke radon fra jord og slippe den i luften i stedet for inne i huset, eller ansette en entreprenør å redusere innendørs radon nivå.

Tips og advarsler

  • Hvis du foretrekker å ansette en profesjonell å gjennomføre radon test, tilbyr National Radon Safety Board en sertifiseringsprosess for radon fagfolk. Organisasjonens nettsted kan du søke etter en profesjonell som postnummer.