Hvordan virker et varmt vannkoker?

February 1

Hvordan virker et varmt vannkoker?

Fabrikker og kraftverk bruke kjeler til å generere damp. Vannkokere mange bruker til oppvarming av boligene er litt annerledes. Her er hovedmålet ikke så mye å generere damp men å varme vann og transportere den varmen i hele huset. Selv om det er forskjellige typer kjeler du kan kjøpe, de grunnleggende prinsippene er ganske enkle og mye det samme i dem alle.

Drivstoff

Kjeler brenne drivstoff for å generere varme. Drivstoff er vanligvis enten kull, gass eller olje. Noen kjeler er avhengige av elektrisitet til varme vannet i stedet. Disse kalles elektriske kjeler. Drivstoff inn kjelen i brennkammeret, der varmen fra flammen overføres til metall spoler av en varmeveksler. Kaldt vann inn i bunnen av spolen og stiger mot toppen, voksende varmere som det gjør så.

Hjem kjeler

I et hjem reiser varmtvann fra kjelen gjennom radiatorer i rom i huset. Varmen overføres fra radiator spoler varmer omkringliggende luften, opprette konveksjonsstrømmer som sirkulerer varme gjennom rommet raskere. Det kjølige vannet forlater spoler radiatoren og reiser tilbake gjennom en sirkulasjonspumpe, som returnerer det tilbake til kjele brennkammer og varmeveksler for oppvarming. Kjeler som disse er ikke faktisk genererer betydelige mengder steam--bare varmt vann til husholdningsbruk.

Typer

Du kan kjøpe andre typer vannkokere som inneholder noen ekstra funksjoner. Kondenserende kjeler, for eksempel gjenerobre varmen fra vann i eksos generert av brennende drivstoff og dermed oppnå høyere effektivitet. Kombi kjeler kombinere varmt vann gulvvarme og hjem oppvarming i en tank, slik at samme system leverer varmt vann og sentralvarme. Kombi kjeler kan eller kan være ikke mer effektiv enn konvensjonelle systemer, avhengig av hvordan systemet er utformet.

Betraktninger

Det viktigste alternativet til et varmt vannkoker i mange tilfeller er en ovn, som ligner på mange måter. Hovedforskjellen, selvfølgelig, er at i tillegg i en ovn overfører varme direkte til luften og bruker luft for å formidle varme i hele huset. Derfor ovner har rør i stedet for rør. Kjeler kan være dyrere å installere og vedlikeholde, men de også gir jevnere oppvarming og ofte opererer mer rolig også.