Hvordan virker et toalett avløp?

March 9

Hvordan virker et toalett avløp?

Toalett er en enkel enhet, men driften inkorporerer fysikkens lover på en elegant måte. Suksessen til en flush, avhenger av tomrommet som vann som strømmer ned i avløp, og at vakuum avhenger igjen av hastigheten på flyten av vannet. Når et toalett indre mekanismer arbeider riktig, avfall flyter bort mens ferskvann påfyll bollen i en tilsynelatende enkel krets.

Toalett Design

Toalett har to hovedkomponenter: tanken og bollen. De er både fylt med vann, og koblet sammen med en vanntett passasje. Når toalettet står, er passasjen dekket av en gummilisten kalt flapper som kobles til flush håndtaket av en kjede. Bollen har en intern P-trap som opprettholder vannstanden i bollen og hindrer incursion i kloakken gasser fra avfall linjen. Slutten av P-trap nærmeste avfall linjen er hevet, og høyden på høyden bestemmer vannstanden i bollen.

Flushing sekvensen

Når du presse håndtaket for å skylle et toalett, reiser det flapper slik at alt vannet i akvariet i bollen. Dette reiser vann i bollen forbi nivået av P-trap, og vanner begynner å strømme ned i avløpet. Hvis dette var alt som skjedde, men vannet vil bare kjøre gjennom bollen, og avfall ville ikke fjerne. Fordi alt vannet i akvariet frigis samtidig, opprettes det en annen styrke i røret som aktivt trekker avfall av bollen, og det er kraften av sugekraft.

Toalett kloakk suge

Når vannet strømmer gjennom et rør, det skyver luft foran og skaper en sugekraft bak. Kraft av inntaks avhenger av vann introdusert i røret og sats som renner. Fungerende toalett er forbindelsen mellom tank og bolle med toalett stor nok til å innføre nok vann i bollen, og derfor avfall linjen, opprette inntaks nødvendig å tømme innholdet i bollen. Kraft av inntaks avhenger av diameter og skråningen av avfall røret. Det er større i tynnere rør som har flere skråningen.

Dårlig Flushing

Når mengden vann introdusert i bollen samtidig er for liten, oppretter ikke nok vannstrømmen å produsere sugekraft. Dette kan skje når kjeden flapper kjeden er for lang, og flapper ikke løfte fullt. Utilstrekkelig sug som forlater avfall i bollen kan også være resultatet av en avfall linje som er for stor til å være helt forseglet av vannstrømmen. En hindring i avfall linjen som en dårlig sted tee, kan begrense vannføring og redusere sug, kan en avfall linje som installeres med utilstrekkelig skråningen.