Hvordan virker en Sandblaster?

December 16

Gravitasjon-Fed Sandblaster

Alle sandblasters fungerer på omtrent samme prinsipper: fint bakken silica sand brukes til å rense og slipes en overflate, vanligvis metall, rust, maling eller andre uønskede overflate materialer. Dette gjøres ved hjelp av en air-drevet trykk pistol som branner ut sanden på høy hastighet påvirke med tiltenkte overflaten. Sandblasters bruke sa trykksatt pistolen, som har en keramiske FAT eller innvendig belegg for å hindre sand fra svekke den over tid. Den nøyaktige prosessen som sand blir introdusert til pistolen er forskjellig. Først av de tre typene sandblaster er gravitasjon-matet modell. Det er tre grunnleggende deler denne modellen: en luftkompressor eller trykkluft tank, en håndholdt press pistol med luft slange og en hopper på pistolen. Slangen kopler til luft tanken, og beholderen fylles med silica sand. Når utløseren av pistolen er deprimert skje to ting. Først branner trykkluft gjennom pistolen som utløseren holdes nede. Andre åpner en åpning på toppen av pistolen som hopper er koblet. Luften strømmer gjennom pistolen og tyngdekraften trekker sand ned gjennom pistolen og ut fat.

Trykk Blaster

Trykk blasters brukes ofte av kommersielle organisasjoner, fordi de er betydelig lettere å bruke enn andre modeller, men også koste mer å bruke. De består av en stor boks som inneholder silica sand under høyt trykk. Dette er litt lik konseptet bak en aerosol kan. En sandblåsing pistol, vanligvis en to-hånds modell, er koblet til porten øverst i beholderen med en spesialisert slange som tåler abrading påvirkes av sanden. Når utløseren av pistolen er trukket, vil både luft og sand tvunget ut som en enkelt enhet. Dette betyr opprydding og vedlikehold er praktisk talt ikke-eksisterende, men det er noen ulemper. Fordi beholdere er helt lukket, kan ikke sand som de fire ut samles og gjenbrukt. Også når beholderen er tom, det må byttes ut for en annen, eller en helt ny må kjøpes, begge med betydelige kostnader.

Hevert Sandblaster

En Hevert sandblaster er modellen du er mest sannsynlig å finne i noen altmuligmann besittelse. Den kan brukes å feilfri og fjerne store flater er moderat billig. Det består av tre deler. Den har en sandblåsing pistol med to separate slanger, en koblet til bunnen av håndtaket og en koblet undersiden av fat. Den har en normal trykksatt tank eller luften kompressoren. Det har også et reservoar av løs sand. Dette tar form av en stor bøtte eller beholder av noe slag. Luftslangen av pistolen er koblet til kompressoren, mens andre slangen er koblet til undersiden av separate sand reservoaret. Når pistolen er sparket, tjener luften til å lage et sug, som trekker sand fra reservoaret slangen og inn i pistolen sparken ut fat. Som følge av dette systemet, kan sand som er sparket ut fat samles og tilbake i reservoaret for å brukes om igjen og om igjen.