Hvordan vet om det er en Morel sopp

November 3

Hvordan vet om det er en Morel sopp

Anses av noen å være en delikatesse overgått bare av trøfler, er morel sopp en av de mest ettertraktede artene av vill sopp. På grunn av deres preferanser for vokse i fuktig, men ikke våt områder, vokser morel sopp hovedsakelig i naturen i skyggelagte områder i Sør mot bakken. Moreller er en av de mest lett gjenkjennelige av alle sopp arter, kan du enkelt fortelle om det er en morel sopp etter noen unike egenskaper.

Instruksjoner

•Look for en langstrakt, kjegle formet cap. Moreller har en cap som bluss ut fra toppen av stammen og nesten umiddelbart begynner å avta en avrundet topp.

•Examine karakteristiske identifiserende uregelmessig honeycomb, latticework struktur som dekker hele hetten av sopp. Hevet gitter-lignende åsene er svært synlig med dyp, klart definert hulrom mellom rygger. Denne honeycomb karakteristiske alene er nok til å identifisere en morel sopp, som ingen andre arter av vill sjampinjong har denne egenskapen.

•Skjære morel på langs, ned midt i stammen og cap, med en kniv. Både stammen og cap på moreller er helt hul.

•Kontroller kuttet stammen av sopp. Neophyte sopp jegere feil noen ganger "falske moreller" for faktiske moreller. Imidlertid er forvirring lett elimineres. Falske moreller har en glatt, uregelmessig formet, bølgete cap noe som ligner hjernemasse. Dessuten stammen i falske moreller er solid og fortsetter hele veien til toppen av sopp er cap. Stammen i en ekte morel ender der stammen møter bunnen av sin lua.

Tips og advarsler

  • Ikke forsøk å spise falske moreller som de inneholder en gift som kan være dødelig for noen mennesker.