Hvordan vet jeg om min uttak er 240V?

December 4

Hvordan vet jeg om min uttak er 240V?

En 240V uttak er vanlig i mange hjem å gi strøm til utstyr, som varmtvannsberedere og elektrisk tørketromler. Huseiere er ofte usikker på hvilken størrelse en stikkontakt er, hvis deres hjem ble bygget av andre eller det elektriske arbeidet ble gjort av en annen. Hvis din stikkontakt er en 120/110V, 240/220V eller straight 240V, kan du oppdage som uten å ringe i en elektriker.

Instruksjoner

•Look ved uttaket og se om det ser annerledes ut enn de andre standard utløp inne din hjem. Standard stikkontakter er ca 4 1/2 inches høy og 2 3/34 inches bredt med to åpninger for to liggende. En 240V uttak er større enn en vanlig strømkontakt vanligvis 4 1/2 inches høy og 4 1/2 inches bredt, med enten et enkelt tre prong åpningen i form av en Y eller en enkelt fire spiss åpning som inkluderer en.

•Test utløp med et multimeter. Et multimeter er elektriske verktøyet brukes vanligvis til å måle nåværende, spenning og motstand. Multimeters er tilgjengelig på de fleste jernvarehandlere, strømforsyning butikker og online.

•Still din multimeter lese "AC." Plasser begge sonder i sporene av uttaket du er usikker på å ta vare å berøre bare plast markeringshåndtak på sonder og ikke metall del av sonder.

•Les hvor mange volt multimeter sier på skjermen. Dette er spenningen utløp din. En 240V stikkontakt har 240 volt og er vanligvis nødvendig for større elektriske apparater i hjemmet, for eksempel en kjøkkenet området, plass ovnen eller vinduet klimaanlegg. Siden disse apparatene krever mer strøm, er en større uttak nødvendig.

Tips og advarsler

  • Les alle instruksene som følger med din multimeter før du prøver å bruke den til å teste stikkontakt.
  • Sett både leder godt fast i multimeter før du setter inn i en stikkontakt.
  • Aldri endre innstillingene for multimeter mens den er koblet til en krets og i bruk.
  • Bruk alltid forsiktighet når du arbeider med elektrisitet. Hvis du er usikker på om å gjøre elektrisk arbeid, ta kontakt med en profesjonell elektriker.