Hvordan vet jeg når å plukke Zucchini?

July 12

Hvordan vet jeg når å plukke Zucchini?

Zucchini og relaterte sesongmessige vintreet grønnsaker, som inkluderer sommer squash, patty panner og crookneck squash, alle trives og produsere rikeste avlinger i sunny varmt vær i sommer og tidlig høst. I motsetning til mange grønnsaker, squash kan høstes og spist veldig tidlig i sesongen deres og kan også høstet og spist gjennom hele vekstsesongen.

Unge Harvest

Starte høsting din unge squash når de er minst to inches i lengde og lys grønn. Liten squash selges som "baby" grønnsaker på en premie og de kan spises rå eller par-kokt på grunn av deres ømhet. Hvis du vokser kun vinstokker og vil maksimere avkastningen harvest, vente til zucchini nå middels størrelse og har slått dype grønne. Zucchini blomster kan også bli plukket dagen de blomstrer og brukes i salater, rør stek eller bakt retter.

Harvest Tips

Squash kan forbli på vintreet, som de vil fortsette å vokse og være spiselig, men de vil ikke være så øm som en rå grønnsaker som disse squash høstes i yngre alder. Når stor squash er tillatt på vintreet, reduseres sannsynligvis høste avlinger; regelmessig høsting zucchini selv om du ikke bruker dem kan være lurt å følge produksjon. Squash vinstokker er ganske delikat og liker ikke å bli forstyrret. Når høsting, Skjær squash forsiktig uten å trekke i lianer. Unngå også høsting squash når vinstokkene er våt fra vanning eller nedbør som dette kan invitere spredning av fungal sykdommen.