Hvordan vet jeg dette Rock er sandstein?

July 3

Hvordan vet jeg dette Rock er sandstein?

Sandstein, en sedimentære bergarter består av kvarts og Feltspat, kan skilles fra andre steiner etter sand-aktig korn og porøs struktur. Sandstein er den viktigste sedimentær bergart finnes i store deler av verdens topografi. Det er underlagt gruvedrift fordi dens porøsitet gjør det et felles reservoar for naturgass og olje. Sandstein er funnet i en rekke farger, mest brun, hvit, gul, tan og rød. Sandstein dannes når sedimentære sand komprimeres, sammen med ekstra innskudd fra miljøet. Disse innskuddene kan samle over tusener av år, forming store sandstein strukturer i landskapet. Disse og andre atskillende egenskaper, gjør sandstein ganske lett å identifisere.

Instruksjoner

•Look for en sandstrand komposisjon. Ved undersøkelse av en mistenkt sandstein, skal du kunne se en liten kornete tekstur. Noen ganger, men ikke alltid, er teksturen lysende på grunn av et flertall av kvarts partikler å være tilstede. Til tross for sin sandstrand natur er sandstein generelt vanskelig å bryte seg inn i stykker. Hvis det er lett skjør, kan det være en annen sammensatt stein med lignende egenskaper. En sement dannet fra silica eller kalsiumkarbonat er vanligvis rundt partikler.

•Determine Hvis fargen er konsistent med sandstein prøver. De fleste sandstein er tan eller gul, typisk farger som finnes når det er mange Feltspat partikler tilstede. Noen ganger sandsteinen vises gjennomsiktig, men oftere, det er ugjennomsiktig med noen kjedelig glans fra kvarts. Mørkere sandstein, som røde hued versjonen, er sjelden.

•Look for lagdeling egenskaper som er felles for sandstein. De fleste sandstein har lagene som samsvarer med det blir dannet i ørkenen økosystemet; mønsteret ofte ser ut som en sanddyne. Hvis lagene er mer uregelmessig, er det et tegn på at rock ble utsatt for vann under dannelse. Sandstein som har vært utsatt for vann i lang tid vanligvis oppløses.

•Research vitenskapelige egenskapene av sandstein. Alle brikkene er preget av Mohr hardhet skalaen, som kan læres av berøring i en relativt kort tidsperiode. Snakk med lokale Geologisk museum eller geologien avdeling av et lokalt universitet for en hurtigtime. Sandstein har en tetthet som varierer fra 2 til 2,65, i forhold til tettheten av vann, og får en 7 på Mohr hardhet skala.