Hvordan velge tomat varianter

March 14

Tomat har en lang rådvill gartnere og kokker. Er det en frukt eller en grønnsak? Hvorfor er deres så mange forskjellige typer tomater?

For å svare, første tomater en frukt men behandlet som en grønnsak. Andre kommer tomater i en rekke størrelser, former og farger fordi de er alle hybrider av arten. Hver tomat har sin egen unike smak og bruk.

Instruksjoner

•Bruk tomater etter størrelse. Det er fire grunnleggende typer tomater tilgjengelig, unike avhengig av størrelse: kirsebær, medium, plomme og biff. Tomater er små, runde frukt, perfekt for kaste hele i salater. Plommer er ganske avlang og bra for sauser, mens middels og biff er ganske meaty, stor og god til kutting.

•Decide som type cherrytomat. Det er tre hovedtyper av cherrytomater alle tar i 65 til 70 dager for modning. Cherrytomater 100 Sweet vokser i store klynger på en energisk vintreet vekst trenger bur eller spill det gir en veldig søt, 1 tomme frukt. The Gardener's Delight cherrytomater er lys rød, bite-sized og produsere klynger av veldig søte 1 tomme frukt. Liten yngel cherrytomater har en sterk smak og sykdom-motstandsdyktig. De er bra for stadig i 5 gallon beholdere.

•Decide som type middels tomat. Det er fire grunnleggende typer middels tomater. Modning tiden på middels tomater varierer sterkt med Early Girl tomater tar rundt 52 dag, bedre og Golden boy varianter tar rundt 70 og Sunray tomater tar den lengste med 80 dager. Tidlig jente tomater er glatt, kjøttfulle og fast sykdomsfremkallende 4 til 6 - unse frukt. Bedre er gutt tomater halvt fast og svært velsmakende gjør dem gode til kutting. De produserer 8 til 16 - unse frukt. SunRay tomater er gule og firma med bare en mild smak. De er ofte vokst mer for utseende enn smak produsere rundt en 6-unser frukt. Golden Boy er en gul og fast tomat med en lav-sur frukt som har en mild smak og produserer rundt en 6-unser frukt.

•Decide som type Plomme tomater. Det er to grunnleggende typer plume tomater. Plomme tomater er mye verdsatt av kokker og ta rundt 76 dagen for å modne. Roma tomater er tykke vegger tomater med noen frø har en mild smak som er bra for sauser. De produserer 3 til 4 - unse frukt. Chico III tomat er en curvaceous, fast og velsmakende. De er utmerket for juice eller kutting og produsere 3 til 4 - unse frukter.

•Decide som type biff. Det finnes tre hovedtyper biff er den største av tomat varianter. Bush biff er raskeste modning av biff tomater modning underkant 62 dagen mens den Burpee Supersteak og biff master både trenger rundt 80 dager. Burpee's Supersteak er kjøttfulle og fast tomater; de kan vokse frukt veier opptil 2 pounds med en avlang form og er ideell for kutting. Beefmaster tomat er en stor, tykke vegger, saftig og ganske motstandsdyktig wilt. Det produserer også 2-kilos frukt. Bush biff er en fast, dype røde tomat som vokser under selv ugunstige forhold. Den produserer en 8-unse frukt.

Tips og advarsler

  • Hud ufullkommenheter er et vanlig tegn på endringer i temperatur. De påvirker ikke smaken.