Hvordan velge riktig størrelse anker for båten

November 15

Hvordan velge riktig størrelse anker for båten

Velge riktig ankeret innebærer en kombinasjon av faktorer, inkludert hvorvidt båten er utstyrt med en vinsj og bue roller, hvor mye lagringsplass du har på dekk eller under dekk og hvor mye holde strøm båten behov i en full kuling, en overnatting eller en lunsjpause. Til slutt, skjønt, de tyngre ankeret, jo mindre sannsynlig er det å dra.

Instruksjoner

•Gå til en marine leverer hus eller båt forhandler og undersøke hvilke typer ankere de har på lager. Tre vanlige typer anker er plogen, nyttig i gjørmete eller steinete bunnen; Danforth, ligner på Sjøforsvarets festning anker, med sine to brede flat padle-formet flukes som fungerer bra på gjørme, sand, stein eller grus; og klør, som ligner en håndleddet og hånd, klar for å grave i noen bunn.

•Measure båten din lengde, eller se på registrering eller føderale dokumentasjonen for lengden på vannlinjen, eller "Fysisk". De fleste anker produsenter tilbyr anker størrelse anbefalinger på hver type, basert på lengden på båten. Mens ingen sammenheng har påvist mellom båt størrelse og anker størrelse, disse anbefalingene gir deg en standard sammenlikning ankere av forskjellige typer, og lar deg sammenligne anker resultater - du kan se hvor mye båt en 25-lb. anker, om Danforth, klo eller plog, vil holde.

• Besøk båten når du ser på ankere og anker spesifikasjoner og finne ut hvordan du må lagre ulike ankere. En Danforth er en flat og kan lagres flatt på dekket; noen modeller kan demonteres. En claw anker er omfangsrik, som er en plog; du har enten å fjerne de to fra ankeret linje og oppbevar dem nedenfor, eller du må la dem hvile på vinsjens bue roller.

•Outfit båten med et anker basert på båtens størrelse, uansett hvilken, men, som Don Casey, en av de båtliv ekspertene for Boat Owners Association i USA sier, "En anker en eller to størrelser større enn diagrammet anbefaler bidrar til å kompensere for virkelige bunnforhold." Casey fortsetter med å si at selv om holdekraft til ankeret er viktig, kommer det ned til vekt: "Ingen anker dratt noensinne fordi det var for stor."

Tips og advarsler

  • Velutstyrte båt har en storm anker, med holdekraft for gale tvinge vind, og en arbeider anker, mindre og lettere for normal vær. Avhengig av ett anker for alle formål betyr at i minst to av tre muligheter, du er "under-forankret."