Hvordan velge riktig landskapet busker

June 2

Hvordan velge riktig landskapet busker

En busk er en woody plante med flere stammer som vokser overalt fra flere inches opptil 15 fot høy. Siden mange planter møte denne definisjonen, trenger du en måte å innskrenke dine valg. Den beste måten å busk valg er å definere formålet for plante dem--tiltrekke Sommerfugler eller blokkere vinden, for eksempel. Informasjonen kombinert med din klimatiske forhold hjelper deg å velge riktig buskene for landskapet fra de som trives i voksende sonen.

Instruksjoner

•Få listen over busker hardfør til voksende betingelser fra en lokal planteskole eller county samarbeidsvillig forlengelse kontoret. Merk hovedtrekkene i hver busk ved siden av navnet. Skrive, for eksempel om bladverket er eviggrønne eller løvtre. Døyt ned busken modne høyde og bredde. Noter deg om anlegget lett krav. Finn ut om bush produserer prangende blomster, duftende eller ikke, eller er vokst for bladverket.

•Enkel ut busker på listen som kan oppfylle målet ditt landskapsarbeid. En butterfly bush er ideelt hvis du ønsker å tiltrekke pollinators, for eksempel. Sirkel av eviggrønne busker hvis du ønsker vinter farge.

•Observe forholdene i alle mulige planting områder, noterer hvor mange timer med lys og skygge de får og hvordan lukker strukturer de er, for eksempel.

•Match kravene til busker du identifisert som muligheter i trinn 2 forhold finnes i landskapet. Du har nå en nøyaktig liste over planter tilpasset din region som vil også trives i det aktuelle miljøet du har å tilby.

•Velg barnehage busker uten gulfarging eller tørket blader. Undersøke bark for underskriver av insekt skade, for eksempel hull. Etterlate busker med ødelagte greiner. Likeledes, unngå buskene med spindly kvister. Se etter stammer som om diameteren på en blyant. Løvfellende busker, for eksempel japansk Berberis og crape myrtle, er mindre utsatt for sykdom og skadedyr enn eviggrønne alternativer, ifølge University of Missouri forlengelsen.

•Spør barnehage ansatt til å skyve busk ut av potten. Se etter skarpe, hvitaktig røtter som et tegn på en sunn plante. Ikke Kjøp busker som har røtter har utviklet i sirkler rundt potten, en tilstand som kalles "rot bundet," som oppstår når barnehage personalet kan bo planter i potter de har vokst.

•Look på busker som de står på bakken. Velg en prøve uten hull i strukturen som ser ut som hull bred nok til å se klart gjennom til den andre siden. I tillegg bør bush's bagasjerommet og stammer se balansert når anlegget står oppreist.

Kjøp en busk som passer for sesongen når du plante det. Bart-rot busker, solgt uten container eller noen jord rundt sin rotsystem, trives når plantet tidlig på våren mens de fortsatt sovende. Du kan transplantasjon containerized planter året som bakken ikke er frosset.

Tips og advarsler

  • Det er greit å kjøpe busker med gulfarging blader hvis det er fall og du får en løvfellende plante. Kontroller at bush er sunn ved å undersøke det nøye.