Hvordan velge riktig draperi Rod, farge & Type

May 29

Hvordan velge riktig draperi Rod, farge & Type

Mens velge gardiner og forheng for ditt hjem er en ofte-tanke-om beslutning, er det lett å glemme at stenger de henger på er også pyntegjenstander og vil ha sin egen innvirkning på ditt hjem innredning. Når du har valgt din gardin stoff, velge stangen er bare et spørsmål om noen hensyn. Enten du er moderne og tradisjonelle, vil totalt mørke eller for å la lyset i, finne en gardin stang er enklere enn du tror.

Instruksjoner

•Consider vekten av gardiner eller gardiner du bruker i et rom når du tenker på hva tykkelsen på draperi stang å bruke. Hvis du planlegger å ha tung, svart ut gardiner i et rom, kan du vurdere å velge en stang med en større diameter (to eller tre tommer). Hvis du henger en lett materiale, for eksempel blonder, kan du en liten, halv-tommers diameter stang. Hvis du har tunge stoff men vil en tynne stanga, plan for behovet for ytterligere støtte brakettene å holde opp din gardin.

•Consider materialet av din gardiner når du velger et materiale for din draperi stenger. Draperi stenger kan være laget av plast, ulike metall eller tre. Mens de fleste av disse materialene er fine for daglig bruk av de fleste gardiner og forheng, har du gardiner i lys, skjøre stoff (som blonder og silke tyll), kan du vurdere en glatt metall- eller plastplate stang over en tre stav, som kan dele og splinter over tid i sollyset kommer gjennom et vindu. Mens café stenger er mest utsatt for solskader, sollys reflekteres av lett stoff, kan plast romerske nyanser eller hvite vegger skade noen stang over lengre tid.

•Velg farge din draperi stav som samsvarer med en av to ting: andre elementer i rommet eller teppet selv. Vanligvis må du matche din stav til andre elementer i rommet. På kjøkkenet, for eksempel kan en rustfritt stål stang kombinere godt med hvitevarer i rustfritt stål. Velg en svart stang hvis møblene på rommene er svart. Hvis du har lys, skråstille hvit gardiner og ønsker ikke å makt over dem med svart stang, velge en hvit plastikk stang å matche gardinene seg.

•Decide om du ønsker en enkel, en gardin på en stang utseende for rommet eller hvis du vil gjøre en lagvis effekt å ha et valg i en lys vinduet skygge eller tunge dekker. Hvis du vil ha to gardiner over vinduet, Velg en stang som gjør dette: kombinasjon stang. En kombinasjon stang er egentlig to stenger i en og vil tillate to sett med gardiner henger over vinduet.

•Measure vindusområdet til å avgjøre om du har plass til en standard gardin stang med dekorative ender eller hvis du trenger en kafé-stang, en som passer inne i vinduskarmen (vanligvis i kjøkken og kriker). Café stang er vanligvis forbundet med en valance cover, også, fordi gardinen på café stang ikke dekker toppen eller sidene av faktiske vinduet (bare vinduet selv). Hvis du trenger en café gardin stang, Bruk fremgangsmåten ovenfor til å velge farge og material og vurdere en "boble skygge" gardin gir dybde til vinduet.

•Look rundt på rommet og avgjøre om din stil er mer tradisjonell eller moderne. Tradisjonelle gardinstenger er runde og passe gardinen på stangen ved å skyve på teppet. Stangen er festet til veggen og annet enn at det er ingen ekstra vedlegg eller parenteser. Et moderne utseende kan inkludere feste teppet med kroker, ikke ulikt en dusj gardin oppsett. For dette har stangen ikke nødvendigvis å være rundt. Moderne stenger kan trekantet og har lite hull å passe kroker å henge gardiner. Velg en stang som vil utfylle det omkringliggende rommet og din personlige smak.

Tips og advarsler

  • Se på ulike bilder av vindu gulvbelegg og gardinstenger å se stiler og farger du liker best.