Hvordan velge riktig Amp effektbryter

October 4

Kretsbrytere er utformet for å beskytte elektriske ledninger fra overoppheting. En strømbryter som er for liten for kabelen som den er koblet kan snubler ofte og unødvendig, mens en som er for stor for kabelen ikke kan reise når det er nødvendig å beskytte krets. Den riktige størrelsen for breaker avhenger av størrelsen på ledningen, mens størrelsen på ledningen avhenger av elektrisk belastning det tjenester. Les videre for å lære hvordan du velger riktig breaker og de riktige ledningen.

Instruksjoner

•Finn kabelen som beskytter og lese størrelse trykt på skjede, for eksempel "10-2." 10 angir wire måle og 2 refererer til antall ledninger, ikke inkludert bakken ledningen. Jo mindre wire måle, jo større diameter på ledningen.

•Bruk en 15-amp effektbryter med 14-gauge wire, en 20-amp breaker med 12-gauge wire, en 30-amp breaker med 10-gauge ledning og en 40-amp breaker med 8-gauge wire. Bruke den neste største wire størrelsen hvis kabelen vil kjøre mer enn 100 fot eller andre kabler gjennom begrensede områder hvor det kan være mange varme oppbygging.

•Figure ut om kretsen kan håndtere belastningen du har tenkt å sette på den. Maksimal belastning for en krets er strømstyrken multiplisert med antall volt; for eksempel multipliseres 15 ampere 120 volt er lik en 1800 watt maksimal belastning. Bruk bare 80 prosent av maksimal belastning for å unngå enhver mulighet for tripping breaker grunn å overbelaste. For eksempel tilsvarer 1800 watt multiplisert med 80 prosent 1440 watt.

•Kombiner effekten på alle belastninger på din spesifikke krets. Totalt 2700 watt ville for eksempel bety at du trenger en 30-amp effektbryter 120-krets med 10-gauge wire.