Hvordan velge planter for vindu bokser

November 13

Hvordan velge planter for vindu bokser

Hvis du drømmer om gjennomgripende blomster og sølvfargede bregner pryder din vindu bokser, men vet ikke hvordan å begynne å velge riktige blomster, har du kommet til rett sted. Følg disse enkle retningslinjene for å velge akkurat de riktige blomstene til din vindu.

Instruksjoner

Nord eller Sør?

•Determine retning som din vindu ansikter. Hvis du ikke vet hvilken retning vinduet ansikter, bruke Kompass for å finne. Dette vil avgjøre hva planter vil vokse godt i vindu-boksen.

•Kontroller lysmengden din vindu mottar. Selv en sør mot vindu kan være i skyggen for fleste av dagen. Sjekk for bygninger og trær som kan kaste en skygge på vinduet boksen. Nord mot vindu bokser er ofte skyggelagt av selve huset for en stor del av dagen. Vet hvor mange timer med sollys din planter vil motta.

•Measure størrelsen på ditt vindu. Hvor mye rom for fjellsykler for røtter og voksende planter vil gjøre en forskjell. Men det er mange planter som vil vokse i en liten grunne plass, vil noen ikke. Vanligvis vil du gi en dybde på 6 inches eller mer. Du trenger å vite hvor mye plass du har før du velger planter.

•Decide på et fargevalg for vinduet boksen. Lyse hvite og blek gul vil lyse opp et skyggefullt sted. Rød og oransje vil sizzle på sensommeren og tidlig høst.

•Consider fargen på vinduet boksen og bakgrunnen før du velger farger. Du plukke en fin kontrast mellom fargen på blomstene og fargen på boksen eller bygningen. Fine hvite blomster vil blande i bakgrunnen hvis boksen og huset er hvit.

•Velg planter som vil utfylle hverandre. Tenk på blad størrelse, form, og voksende vaner, samt størrelse, form og farge av blomster.

•Referere til en god plante bok eller spør din lokale planteskole for forslag til bestemte lokasjonen. Være klar til å fortelle dem om belysning vindu boksen får, fargevalget du ønsker og størrelsen på ditt vindu. Se ressurs for en plante database som kan søkes av egenskaper.

Tips og advarsler

  • Velg planter som gjenspeiler din personlige stil for å unngå et vindu som dupliserer stil med andre.