Hvordan velge en god Blueberry plante

July 15

Hvordan velge en god Blueberry plante

Blåbær er deilig spist fersk, tørket eller kokt i paier, kaker, muffins eller andre godbiter. Har din egen forsyning av friske blåbær er en flott tillegg til ethvert hjem hage. En god blåbær plante er en som produserer også er sunt og passer perfekt for klima og plassering. Blueberry planter som mye sol og et godt drenert sted, så prøve å finne et sted på høyere bakken som plante dem. Blåbær er også naturlig motstandsdyktig mot de fleste skadedyr og sykdom, noe som gjør dem ideelle for organisk vekst.

Instruksjoner

•Contact county utvidelsen service og spør om de har en anbefaling for en rekke eller blåbær bush plante egnet for klima, området og behov.

•Look opp din plassering på kartet til USDA-sone av nasjonale Arboretet og finne om du har et klima egnet for blåbær. Sonene 4 til 9 har mye suksess voksende blåbær, selv om andre soner kan vokse dem, og dverg eller senkede berry busker, med en viss suksess.

•Velg bærbusker etter bruker du har tenkt for seg. Søte bær er bedre for fersk spise tarter varianter er bedre for matlaging eller bruker for bevarer.

•Velg en plassering for din bærbusker. Noen blåbær busker vokser svært høye og brede og trenger masse plass; andre er mindre, men du må kanskje mer planter å få samme avkastningen.

•Velg friske planter som ser sterk og ikke har gul årer på bladene under ikke-dormancy scenen. Svarte flekker på bladene er også en indikasjon på en usunn plante.