Hvordan velge busker for Fargerik Fall & vinter bær

June 9

Hvordan velge busker for Fargerik Fall & vinter bær

Fire-sesongen interesse! Det er den nyeste trenden for å velge hageplanter. Sikkert vi vil eviggrønne eller falle farge. Hvem liker ikke blomster? Ta landskapet lenger med fargerike bær som utvider hage farge gjennom vinteren. Her er hvordan:

Instruksjoner

•Velg din plassering for denne nye hage busk. Det kan være et tillegg til en hage seng, et spesielt anlegg for en ny hage, eller for en pott.

• Merk forholdene: Full sol eller skygge? Er godt drenert jord eller tung leire? Hvor stor får anlegget?

•For skyggen:

Skimmia japonica får 2-4 fot høy og bred, med skinnende eviggrønne blader og klynger av røde bær. (Du må ha minst 1 hann for 4 kvinnelige berry produsenter)

Vintergrønn (Gaultheria procumbens) en annen eviggrønne med skinnende mørkegrønne blader. Når et blad er knust utgivelser Vintergrønn aroma. Bare vokser 6 inches høy og har plumpe røde bær fugler som å spise. Trenger godt drenert jord.

Sarcococca kan vokse 1 til 8 fot høy, avhengig av variasjon. Den har skinnende eviggrønne bladverket og en sterk vanilje duft til sine blomster som blomstrer på senvinteren eller tidlig på våren. Bær droop under bladverket og de ser jet svart.

•Noen planter som kan håndtere sol eller skygge:

Nandina domestica er en av mine favoritter. Klassifisert som en delvis evergreen, blader betyr at anlegget kaster noen i løpet av sesongen. generelle fargen er en blanding av lys grønn, rød og oransje. Dette anlegget kan tolerere noen jord og alle lys og den holder på klynger av røde bær i lang tid.

Jordbær treet (Arbutus unedo) vokser 8-12 fot og store skinnende grønne blader kan være sheered i en hekk. The gigantiske bær starter hvit, og slå deretter oransje, og endelig rød. Frukten er en favoritt for Robins som har komt våren.

Hyllebær (Sambuca) har så mange forskjellige varianter fra spraglete svart. Busk vokser raskt til 12 fot høy, men kan bli kuttet tilbake hvert år for å holde den nærmere til 6. Klynger av rød, blå eller svart frukt kan spises, men bland smaken er mer elsket av fugler.

Evergreen blåbær (Vaccinium ovatum) har ganske grønt løv farget med rustne oransje ny vekst. Blåbær er spiselige og søt. 6 fot høy.

David Viburnum (Viburnum davidii) har store tykke eviggrønne blader. I klynger av blå bær henge på hele vinteren før fuglene spiser dem våren. 3 fot høye og brede.

Kinickkinnick (Arctostaphylos uva-ursi) er lett å vokse, ikke-invasiv bunndekkende. Liten eviggrønne blader kompliment røde vinter bær. Bare 6 inches høy.

Snowberry (Symphoricarpos albus) vokser 5 fot høy og sprer seg i klumper eller krattskog. Liten bladene faller bort og presentere ren hvit bær som fugler kjærlighet. Det er ingen andre bær som det.

•Den elsker solen:

Firethorn (Pyracantha) kan vokse til 12 fot høy og kan være beskjæres eller selv espaliered for å holde på rundt 6 feet. Eviggrønne blader skjule skarpe torner; Dette er en god en å plante under Vinduer som du ikke ønsker noen gjennomgang gjennom. Hele anlegget ser ut som dets brann når oransje eller røde bær dekke anlegget gjennom vinteren.

Dvergmispel (uttales ca-tone-ee-ass-ter) kommer i alle slags varianter fra en 6 tommer høy bakken coveret til en 12 fot høy busk. Det eneste de har felles er bær! Du kan finne en som passer nesten noen sted. Evergreen eller løvtre med utmerket fall farge.

Beautyberry (Callicarpa) har fantastiske lilla bær som nesten ser fluorescerende. Busk vokser 8 fot høy med vårblomster som er det samme pulserende lilla fargen.

•En noen busker som vokser mer som trær:

Serviceberry (Amelanchier) har vakkert fall farge. Når bladene er kaster avslører de plumpe svarte bær som tiltrekker vinter overføre fugler. 25 feet lang, kan du finne dem med en singel eller multi bagasjerommet.

Kristtorn (Ilex) er en svært gjenkjennelige evergreen med julen røde bær. Du må ha en mannlig til pollinering kvinnelige ønsker du disse bær. De fleste varianter vokse 25 feet lang, men du kan finne noen som er bare 2 fot høy (utvalg: liten kjeltring). Enkel pleie anlegg med nye kultivarer blir brød hele tiden.

Dogwood (Cornus) kommer i groundcovers til trær. Dette er en gruppe planter som har en annen rekke som kan passe en rekke forhold. Cornus mas (cornelian kirsebær) har lyse gule vårblomster, utmerket fall farge og lyse røde bær fuglen elsker.

Tips og advarsler

  • Forskning av "googling" navnet på anlegget. Klikk på bildene for å se hva anlegget ser ut på ulike tider av året.
  • Mange barnehager er strømpe disse vinter berry produsenter håper å lokke deg til å stoppe. Så lenge bakken ikke frosset fast, er høst og selv vinter en flott tid å plante.