Hvordan varme & kjøle et drivhus

June 24

Gartnere kan bruke et drivhus året for å produsere frukt og grønnsaker hjemme. Drivhuset gjør en gartner å kontrollere de fleste av aspektene av den voksende prosessen som jord sammensetning, temperatur og luftfuktighet og sentralisere skadedyrbekjempelse. Drivhus kan også gjøres i et avslappende sted å trekke seg tilbake til med en bok eller en drink. Men for å nyte disse fordelene trenger drivhuset tilstrekkelig kjøling sommeren og varme om vinteren.

Instruksjoner

•Installer åpninger på toppen og bunnen av drivhuset. Installere en ventilen systemet kan kjøle et drivhus i de fleste klima. Sette en ventil på bunnen som en luftinntak på både nord og Sør sider å gi en god luftsirkulasjon inne i drivhuset og én på toppen for å tillate for varm å flykte. Du kan også legge til en vifte inni drivhuset å forsikre at luften sirkulerer for å unngå lommer av varm luft som kan skade frukt og grønnsaker.

Sette inn en avdamping kjølesystemet. På østsiden av veggen gjør et hull så du kan passe to vifter med tilstrekkelig CFM: kubikkfot per minutt luft flyttet. Til å beregne hvor mange CFM drivhuset behov, bruk formel høyde x lengde x bredde x 1.2. En 10 x 10 x 10 fot drivhus må 1200 CFM makt fans.

Installere våt pads og vannsystemet foran fansen og forsegle systemet for maksimal effektivitet. Når du kjører systemet, åpne en ventil for å tillate varm luft å flykte. I varmt klima kanskje en enkel åpning ikke nok til å holde drivhus kjølig. Den mest økonomiske og effektive måten å kjøle drivhuset er å bruke en fordamper kjølesystem. Dette systemet er også fungerer best i tørt klima.

•Linje hele north wall med 55 gallon metall trommer, fylle dem med vann og male dem svart. Kontroller at trommene er utsatt for solen for det meste av dagen. Dette systemet er ikke effektiv nok til å varme effektivt et drivhus og brukes vanligvis til å opprettholde en drivhus temperatur over frysepunktet. På dagtid vannet fanger energi fra solen og redistribuerer den natten. Det kan være alt du trenger, selv i et kaldt klima, når du vokser kald-motstandsdyktig grønnsaker vinteren. Bruk at følgende formel til å bestemme hvor mange trommer du trenger.

For en tilknyttet drivhus eller et drivhus med en isolert nordsiden: ta det totale området i Sydvendt glass og multiplisere den av 2,5 å vite hvordan mange gallon av vann du trenger når du er i et kaldt klima, 2 når du er i et middels klima og 1 når du er i et varmt klima. For en gratis stående drivhus, ta det totale området i Sydvendt glass og multiplisere med 3 for kaldt klima, 2.5 for normal mellomstore klima og 2 for varmt klima.

Sette inn en aktiv solvarmeanleggets systemet. Bruk en solfangeren varme en tank vann og distribuere varmen på dagtid og om natten. En aktiv solvarmeanleggets systemet bruker en stor samler for å varme en tank vann som brukes på en varmekilde for lagring. Samlere er ikke begrenset i området som de er i en tromme system, det produsere mer varme og kan brukes til å varme et drivhus.

Sette inn en komfyr å varme drivhuset og opprettholde en konstant temperatur hele året. Installasjon av en vedovn må følge samme sikkerhet begrensninger som en ovn i et hus. En vedovn opprettholder høyere temperatur enn andre metoder, og åpner foajeen, er også i stand til å heve karbondioksid i drivhuset og fremme plantevekst.

Tips og advarsler

  • Når byggingen ovnen, bygge det ved en steinmur for å fange varmen.
  • Når du bruker en vedovn, alltid installere en karbonmonoksid-detektor synlig fra utsiden samt en karbondioksid teller hvis du planlegger å bruke vedovn for å øke karbondioksid nivået i drivhuset. To gassene er dødelig, så ta ekstreme forholdsregel med begge.
  • Når du bruker en vedovn, bruk en viftesystem sirkulerer luften jevnt i drivhuset og unngå lagdeling av kaldere luft i visse deler av drivhuset og varmere luft andre steder.