Hvordan UV lys drepe bakterier?

September 3

Ultrafiolett grunnleggende

Med alle tvilsomme gadgets og spray markedsført pen freaks og germophobes, er det vanskelig å tro at skinnende lys på noe ville drepe bakterier. Likevel, den riktige typen av ultrafiolett lys er faktisk en svært effektiv bakteriedreper, kjøpedyktig drepe mer enn 99 prosent av bakterier. UV-lamper brukes i kloakkrenseanlegg, sykehuset rene rom og mange andre områder hvor det er avgjørende å drepe bakterier, virus og sporer. Kombinert med godt renhold og duct vedlikehold, kan en ultrafiolett system bidra til å sikre at din husholdning lufttilførselen er som sanitær som mulig.

Riktig lys

Ultrafiolett lys er en type av høyfrekvente lys over det synlige spekteret. Ulike bølgelengder av lys absorberes av forskjellige materialer, og det samme gjelder med ultrafiolett. Ultrafiolett rengjøringsmidler bruker lys på en bestemt bølgelengde---254 nanometer. Denne frekvensen of light ble avgitt av solen og andre stjerner, men det meste absorberes av atmosfæren, så er det svært sjelden på overflaten av jorden. Spesiallaget UV-lamper, men kan produsere mye av det.

Slik fungerer det

Bestemt bølgelengden til lyset brukes absorberes av DNA. Lyset forårsaker mutasjoner i DNA. Siden DNA koder hva proteiner organismer gjør, er organismer skadet av UV-lyset ikke kan fortsette å gjøre proteiner som holde dem i live og tillate dem å reprodusere. Bakterier og fungii er encellede organismer, så de har ikke annet enn en tynn cellemembranen skille dem fra ultrafiolett og bølgene passere lett gjennom. Virus er enda mer sårbar, siden de ikke har cellemembraner. Den ultrafiolette lyset vil ikke nødvendigvis drepe bugs direkte, men det vil svekke dem og gjøre dem i stand til å skade eller overleve lenge.

Grensene for UV-lys

Ultrafiolett lys er bare kan skade bugs som det kontakter. Selv en liten sprekk kan skjule sporene i skyggen sin, holde dem trygt fra UV. Høy intensitet ultrafiolett lys er også skadelig for mennesker, så du ikke kan bruke UV i stua. Ultrafiolett rensing systemer gjøre ikke nødvendigvis noe for allergi, siden selv en død eller skadet spore av sopp kan forverre immunforsvaret, forårsaker en allergisk reaksjon. Til slutt, UV lys ikke noe om forurensninger introdusert nedstrøms fra den. Hvis du har en UV-luften renere med lekk kanaler, kan miljøgifter sive, forurensende husholdning luften etter at UV-lyset har sanitized det.