Hvordan ulike belysning påvirker vekst av roser

May 5

Roser gjøre best i tempererte klima der årstidene tillate for en periode dormancy, men selv i vintermånedene lykt er viktig å opprettholde helsen til dine roses.

Typisk belysning behov

De fleste varianter av roser trenger minst fire timer med lys per dag, men ideelt de burde få mer. Noen varianter, som miniatyr roser, foretrekker som 16 timer av lys.

Innendørs belysning

Solen kan være en upålitelig kilde til lys i vintermånedene, vil mange hagearbeid entusiaster vokse deres roser innendørs. Høy intensitet vokse lysene er anbefalt for bruk innendørs i vintermånedene.

Lysfargene

Blå-spekteret belysning fremmer veksten av stammer og vegetasjon og anbefales i perioder med ikke-blomstrende vekst, mens rød-spekteret belysning foretrekkes når roser er i blomst.

Temperatur

Mange varianter av roser er i stand til withstanding temperaturer så lave som-10 grader C, men de fleste utendørs bøndene ta forholdsregler for å beskytte sine roser mot ekstrem kulde. Omvendt, gjør de fleste varianter dårlig i varmt klima.

Vokse lysene

Lysrør er billig og får ikke for varm, så de kan holdt nærmere anlegget. Glødende lys kan brukes som kosttilskudd for planter som får hovedtyngden av sitt lys fra en annen kilde, for eksempel et vindu.