Hvordan turbin pumper arbeid

April 8

Turbin pumper

For å forstå turbin pumper, også kalt sentrifugalpumper, pumper eller kinetisk pumper, du trenger å vite hva en turbin er og hva en pumpe er og hvordan to kommer sammen. En turbin samler energi fra bevegelse væske eller flyt, ved hjelp av en motoren. En pumpe fortrenger væske og dermed flyttes væsken ut og til neste fase av prosessen pumpen brukes for. Turbin pumper opprette en high-flow rate mens pumping. Høytrykk opprettes ved hjelp av rotoren som, i sin tur øker flyten av væske. Trykket kan pumpen å trekke mer væske, hurtigere og dypere, lukkede områder enn å bruke bare en pumpe.

Hvordan turbiner pumpe

I virkeligheten er en turbin pumpen ikke en turbin i at det ikke er trekke energi fra en væske. I stedet kjører turbin motoren pumpen. Dette fører til pumpen for å kunne arbeide i høye hastigheter. Et eksempel på en turbin pumpen, eller turbopump, er motorer som brukes av romfergen. Dette er turbopumps som leverer drivstoff til forbrenning kammer av motorer. Turbin pumper kommer i to forskjellige typer: aksial eller sentrifugalpumper. Aksial turbin pumper brukes til å øke presset av en væske. Sentrifugalpumper turbin pumper brukes til å drive væske ut og vekk, vanligvis til neste trinn i et system.

Sentrifugalpumper turbin pumper

Den vanligste typen turbin pumpen er en sentrifugalpumpe. Væsken skal pumpes inn i kammeret i midten og sendes gjennom den roterende bevegelsen av hjulet eller platen. Dette kaster væsken rim eller utsiden av kammeret. Væsken så gjør sin vei gjennom en diffuser, som viser energi skapt av spinning bevegelse i press sende væsken ut av kammeret til høy flow priser. Sentrifugalpumper turbin pumper kan pumpe vann og utvise dem ved høyt trykk. Det bør være noen overraskelse at denne turbin pumpen ble opprinnelig utviklet for brannslukking.

Aksial turbin pumper

Aksial turbin pumper består av en rekke Propellene eller blad langs en aksel. Bladene er alternativ som enten statiske eller roterende. I stedet for den enkelt plate bevegelse og høy hastighet av sentrifugalpumpe leverer den aksiale mye lavere press og mindre fart. Denne typen pumpe bygger trykket gradvis. Aksial turbin pumper brukes noen ganger i forbindelse med en sentrifugalpumpe.