Hvordan trimme tusenfryd

October 19

Tusenfryd legge skjønnhet og bevegelse til sommerhagen som disse blomstene svaie forsiktig med den minste vinden - men det er ikke den eneste bevegelsen de bringe. Disse blomstene tiltrekke en rekke grasiøs sommerfugler og flygende insekter til hagen, lage en stadig skiftende strøm av farger og sjarm. Holde tusenfryd i form krever sporadisk beskjæring eller besetning, men arbeidet vil bli belønnet med større og lysere blomstrer.

Instruksjoner

•Pinch ut ny vekst på Tusenfryd tidlig om våren når de nå en høyde på 4-6 inches. Dette tvinger bladverket å spire i leaf noder og oppretter tett løvverk. Gjenta ved klemming ut center bladene på alle nye vekst når det har vokst en annen 4 inches.

•Deadhead gamle blooms så snart de begynner å visne. Deadheading regelmessig utvider Beskytt prestekragene blomstrende tid ved å tvinge nye blomster å erstatte gamle blomstrer. Kutt blomsten stammer tilbake til neste sett med blader, der nye knopper skjemaet.

•Skjære tusenfryd tilbake til 4-6 inches fra bakken når blomstrende opphører. Dette sender ofte ut en ny flush med blomster. Selv om den andre flushen med blomster er ofte mindre prangende enn først, den kan utvide blomstrende til godt inn i høsten.

•Trim tusenfryd tilbake til bakken etter bladverket er drept av høsten frost. Mulch med 2-4 inches av høy eller halm for vinteren beskyttelse. Fjern mulch i våren når ny vekst vises.