Hvordan trimme Spirea busker

December 10

Hvordan trimme Spirea busker

Gartnere med et tomt område i en skyggefull eller delvis solrike plassering kan nyte å legge til en prangende spirea busk som del av landskapet. Disse gammeldags blomstrende busker fremsatt en fantastisk skjerm i vekstsesongen med rikelig blomster og attraktive grønt løv. Fordi det er to spirea varianter - en blomstrende våren og den andre blomstrende sommeren--beskjæring tid for en spirea busk avhenger på når din spirea blomstrer. Kontroller at du vet spirea variert før du trimme den for å unngå fjerning blomstrer.

Instruksjoner

•Consult voksende instruksjoner og sorten spesifikasjoner som fulgte din spirea busk, hvis mulig, for å fastslå hva rekke spirea du har i landskapet. Hvis dette ikke er mulig, observere busks voksende mønster å se når det legger fram knopper og blomster. Hvis din spirea blomstrer hvite blomster i løpet av vårmånedene, vente til å klippe det før etter den blomstrer. Hvis din spirea blomstrer fargerike blomster om sommeren, kan du beskjære det tidlig på våren. Våren blomstrende spirea busker generelt vokse større og høyere enn mer kompakt sommer-blomstrende spirea busker.

•Trim tilbake de eldste stammer og greiner fra en spirea busk fjerne dem fullstendig. Bruk beskjæringssakser for å kutte disse stammer ved foten av busk, fjerne opp til en tredjedel av hele busk utføre denne foryngelse beskjæring.

•Thin spirea busk å åpne opp indre av busk. Thinning kan både luftsirkulasjon og sollys til midten av busk, som vil holde den sunn og blomstrende. Skjære tilbake stilkene som krysser hverandre eller som gni mot hverandre, trimming dem til punktet hvor de stammer fra den neste største lem. Fjern til en tredjedel av busk som du tynn den.

•Form spirea busk som du ønsker å kontrollere både figuren og størrelsen på busk. Fjern den nyeste veksten fra den ytre omkretsen av busken for å holde det attraktive.

Tips og advarsler

  • Av deadheading sommer-blomstrende spirea blomstrer som de visne, kan du lykkes i oppmuntrende en andre blomst fra din spirea busk.