Hvordan trimme geranier

September 28

Hvordan trimme geranier

Geranier er raskt voksende planter med duftende blomster som gjør godt i beholdere og i hagen. De er hardføre og motstandsdyktig mot de fleste skadedyr. Nyere kultivarer har solid blomster som ikke er lett skadet. Plantene har tendens til utvikle lang stilk med noen blader eller knopper hvis de ikke er beskjæres regelmessig. Aggressiv beskjæring vil ikke drepe geranier; de trenger å bli kuttet tilbake flere ganger hver voksende sesongen.

Instruksjoner

•Pinch av døde stammer, blader og knopper gjennom hele vekstsesongen.

•Thin ut hardfør geranier som blomstrer aggressivt hele sommeren. Fjerne til to tredjedeler av vinrankene i vekstsesongen, eller de vil fortrenge andre blomster og planter i hagen.

•Skjære bak geranier til i 4 eller 5 inches av bakken etter første blomstring av sesongen - de skal blomstre igjen. Kutte dem ned en gang for en tredje blomstrende.

•Prune av stilkene av geranier innen 2 inches av bakken når blomstrende sesongen er over.

•I våren, sterkt redusert geranier som er dyrket innendørs i containere. Hvis planten blomstrer om vinteren, hugge av blomstrer når de har dødd.

Tips og advarsler

  • Overføre geranier av borekaks. Klippet av en 4-tommen-lang del av en stilk. Sette inn en pott med sand og torv mose og putte den i fullt sollys. Transplantasjon delen når den er forankret. Hold geranier vinteren ved å grave dem opp og henger dem opp ned i kjelleren. Nyte røttene en gang i måneden. De kan se ut som om de har dødd, men plante dem våren sesong vekst.