Hvordan trimme fjorten dager liljer

February 20

Fjorten dager liljer har botaniske navnet på Dietes iridioides og også gå av det vanlige navnet på afrikanske iris. De vokser i US Department of Agriculture hardførhet soner 8 til 10, hvor de er evergreens. Blomster vare bare en dag hver, og vises i våren og sommeren, vise sword-formet kronblad. Trimming fjorten dager liljer er annerledes enn trimming andre liljer, spesielt med tanke på blomsten stilker. Årlige trimming til pen anlegget er nødvendig.

Instruksjoner

•Examine med fjorten dager lily plante daglig en gang blomstrende starter og identifisere visnet blomster. Trim bare visnet blomst hodet av stilkene ved å klippe dem 1/4 tommers under den visnet blomst med hånden pruners. Gjenta denne prosessen daglig eller hver to dager utover høsten.

•Examine med fjorten dager lily i midten av sen våren og finne noen frø pods, som er runde papery anslag på toppen av stilkene. Kuttet frøkapslene av 1/4 tommers under sokkelen med hånden pruners til direkte næringsstoffer og vann til rotsystemet utvikle nye vekst.

• Vent til januar å utføre store beskjæring av fjorten dager lily. Se på bladverket nær bunnen av anlegget som er vanligvis død og brun. Samle opp døde bladverket i den ene hånden og avskjære dem nær jord linjen med hånden pruners. Jobb deg rundt omkretsen av anlegget å fjerne resterende døde blader.

Tips og advarsler

  • Hvis vintertemperaturer slippe til 25 grader Fahrenheit, øvre løvverk og stammer av de fjorten dagene lily vanligvis dør tilbake men røtter er fortsatt i live. Kutt alle over bakken løvverk ned til 3 inches beskjæringssakser og lily vil regrow våren.
  • Ikke klippe blomsten stilkene tilbake til bakken etter blomster visne som på andre typer lily planter. Gjør så stopper anlegget fra produsere blomstrer og kan selv påvirke blomstrende året.