Hvordan trene med brannslukkingsapparater

December 23

Hvordan trene med brannslukkingsapparater

Lære å trene med brannslukkingsapparater er en livreddende praksis. Det er viktig å være kjent med bruk av et brannslukningsapparat før en situasjon oppstod. Før du begynner med en brannslukker, lære om de ulike klassene av brannslokkingsapparater samt deler av brannslukkingsapparatet. Brannslukningsapparat opplæring må fullføres årlig.

Instruksjoner

•Kontroller brannslukningsapparat å sikre at den har en sikkerhetsnål, munnstykket og utløser. Sjekk gauge å sikre brannslukningsapparat har nok Press (nålen skal være i den grønne sonen). Kontroller også at det er ingen sprekker i slangen.

•Finn en klar område som er fra trær, busker, hjem og biler. Fjern rusk i området for å hindre brann sprer seg. Ideelt ville være en ubesatt brolagt parkeringen.

•Crumple opp avisen, og plassere den i en brannsikker beholder. Plasser beholderen brannsikre nær midten av det utviskede området.

•Lyseffekt aviser på brann med kamper.

Stå et sted ca 8 til 10 fot fra brannen, og utnytte metoden PASS (trekk, aim, klem og feie). PASS betyr å trekke sikkerhetsnål opp på toppen av brannslukkingsapparatet, sikte munnstykket mot brann, sakte trykker på avtrekkeren og feie munnstykket og tilbake ved foten av brannen.

•Gjenta trinnene ovenfor til du er komfortabel med å slukke branner.