Hvordan tilstedeværelsen av jern påvirker bønne anlegget vekst

February 7

Hvordan tilstedeværelsen av jern påvirker bønne anlegget vekst

USA produserer 60 prosent av verdens frisk snapin bønner, med mer enn 307,000 dekar i produksjon i 2005. Bønner er belgfrukter, betyr de fastsette egne nitrogen for vekst uansett hvor en bønne er plantet. Andre næringsstoffer jern, finnes i forskjellige former i ulike deler av landet basert på jord pH.

Hva Iron gjør

Jern er en micronutrient. Hvis du var å ta en hel bønne anlegget, røtter og alle, tørke den og måle ut personlige næringsstoffer, jern ville være mindre enn 100 deler per million. Jern kan være i mindre mengder i din bønne, men det spiller en stor rolle i klorofyll produksjon. Klorofyll, igjen spiller en nøkkelrolle i å produsere energi, noe som resulterer i bedre vekst. Klorofyll er også ansvarlig for den mørkegrønne fargen på bladene, skudd og bønner. Når en plante er mangelfull i jern, vises bladene gule.

Tilstedeværelsen av jern i syre jord

Syre jord har en lav pH, vanligvis på pH-skalaen fra 1 til 6. Hvis du tar en titt på forholdet mellom jord pH og relative tilgjengeligheten av plantenæringsstoffer, finner du at jern er lett tilgjengelig i jord med en pH lavere enn 6. Dette betyr at jern er løselig i vann, og i en form som kan brukes av bønner for opptak. Bønner vokst i syre jord tendens til å ikke ha problemer med chlorotic blader på grunn av jernmangel. Største bønne bøndene kan finnes i øst og nordvest stater på grunn av deres Sure jordsmonn.

Tilstedeværelsen av jern i høye pH jord

Tørr, øde områder har ofte alkaliske eller høye pH jord. De fleste jord har nok av jern, men jern blir utilgjengelig for plantevekst i pHs over 7. Jern stivner kombinert med oksygen og hydrogen karbonater. Alkalisk jord har en konsentrasjon av karbonater grunn lime (kalsiumkarbonat) innholdet. Bønner vokst i alkalisk jord kan vise de typiske symptomene av jern chlorosis, selv om de kan finnes i jord. Du kan rette problemet ved å bruke en sin natur chelated jern.

Rette jernmangel

Sin natur chelated jern finnes i flere former, inkludert: foliar spray, pulver, granulater og tabletter. Sin natur chelated jern brukes i jord med høy pH på grunn av sin evne til å holde jernet i tilgjengelig format. Chelation kommer fra det greske ordet chele eller klo. Jern kasjon holdes mellom to atomer å beskytte den mot styrket. Bønner nytte av et foliar program å raskt løse problemet.