Hvordan Thymus kjertel fungerer

August 27

Hvordan Thymus kjertel fungerer

Brisselen er egentlig ikke en kjertel; Det er faktisk et organ i bryst hulrom over hjertet ditt som fungerer som et område for T-celle modning. Denne prosessen er avgjørende for utvikling av et fullt fungerende immunsystem.

Typer

Det finnes fem typer av hvite blodceller som spiller ulike roller i immunsystemet. En type, lymfocytter, deles inn i B-celler og T celler. Både T celler og B-cellene er dannet i benmargen; i motsetning til B-celler, men migrere nydannede T-celler til thymus, der de vil modnes.

Positiv utvalg

I thymus, vil T-celler utvikle T celle reseptorer eller TCRs; avhengig av TCR det utvikler seg, vil en T celle kunne "gjenkjenner" eller binder visse molekyler. Celler i thymus presentere en rekke små peptider, korte kjeder av aminosyrer. Hvis en T-celler gjenkjenner ikke eller binde noen av peptider presentert av disse cellene, vil det begå selvmord gjennom programmert celledød eller apoptose. Ca 97 prosent av T-celler vil bli ødelagt på denne måten. Denne prosessen kalles positive utvalg.

Negativ utvalg

Etter valg av positiv må de T-cellene neste gjennomgå negative utvalg i en annen del av brisselen. Celler i thymus presentere mer peptider på T-cellene. T celler som binder for sterkt til et peptid begår selvmord. Negativ valg er viktig fordi T-celler som binder for sterkt til "self" peptider representative for proteiner i cellene kan utløse immunsystem for å montere et angrep på sunt vev. Følgelig bidrar negative utvalg til å luke ut problemet T celler før de forårsaker problemer.