Hvordan teste vekt & fuktighet for korn-Bin kapasitet

April 24

Hvordan teste vekt & fuktighet for korn-Bin kapasitet

Bønder jobber hardt for å bringe i store avlinger, men blir noen ganger overrumplet når avlingene overskrider lagringskapasiteten. I tilfeller som dette utelatt de ofte desperat å tigge, låne eller kjøpe ekstra plass. Samtidig, ville de heller være behov lagringskapasitet enn har et overskudd av det. Fuktighet legger vekt og volum til høstet korn, og True ikke helsen til korn i og av seg selv. Men under lagringsforhold, høy fuktighet inviterer mold og skadedyr, begge fører å råtne. Når du beregner totalbeløpet for korn som holder en storage bin, må en bonde vurdere vekt, massen og volumet i lys av fuktighetsinnhold.

Instruksjoner

•Kontroller med din lokale Utvidelsesagenten for US Department of Agriculture å bekrefte høyeste fuktighetsinnhold av avling i spørsmålet. Bygg har en grense på 14 prosent, mens maiss er 15.5 prosent, for eksempel. Langsiktig oppbevaring – kan over seks måneder-kalle for lavere fuktighetsinnhold.

•Ta et utvalg av høstet korn, veie den og deretter ovnen tørr det ved en temperatur avhengig at arter. For eksempel ris tørker best på 266 grader F med alle fuktighet men kjemisk bundet molekyler fordampet. Trekk tørkede vekten fra den opprinnelige prøven vekten. Konvertere en prosentandel av våt vekten forskjellen. Sammenlign dette til maksimal anbefaling.

•Divide høstes korn i trekantet eller konisk bunker hvis fuktighetsinnhold er akseptabelt. Hvis det er for høyt, får korn fan-tørket og karbonisert.

•Measure haugen dimensjoner og beregne volumet. Hvis hauger pyramidene, multiplisere.333 med produktet av lengden ganger bredde ganger høyden. Hvis de er konisk, multiplisere.262 med produktet av diameter kvadrat ganger høyden. Volumene uttrykkes i kubikkfot.

•Sammenligne det totale volumet av hauger med samlet lagringskapasitet på korn hyllene å vurdere din depository behov. Hvis hyllen volum ikke er kjent, multiplisere lengde ganger bredde ganger høyden for rektangulære beholdere og.785 ganger diameteren kvadrat ganger høyden for sylindere.