Hvordan tar jeg stiklinger fra oliventrær?

July 9

Oliventrær er evergreens som er innfødt til Asia, Afrika og Middelhavsregionen. De kan vokse opp til 50 fot høy og har en levetid på opptil 500 år. Trærne er hovedsakelig dyrket i California, men kan dyrkes noe som gir en lang, varm vekstsesongen. Oliventrær kan overføres ved borekaks fra treet.

Stem stiklinger

Stem borekaks bør tas fra en sunn, etablert tre i slutten av juni eller begynnelsen av juli. Velg en kvist 1/4 til 1/2 tommers diameter. Skjæring skal 4 til 6 inches lang. Fjern alle nederste bladene slik at to til fire sett med blader igjen på toppen av skjæring. Såret spissen av kutte litt scoret det inne adskillige flekker med en skarp kniv eller barberblad. Dette vil bidra til å oppmuntre rot formasjon.

Dypp kutte i et pulver eller flytende heie hormon. Når du bruker en pulverisert formel, emballere hormonet i sårene i skjæring før du besøker slutten det. Fyll en gryte med en god rooting medium. Tett grov sand kan brukes, men den mest anbefalte mediet er en blanding av 90 prosent perlitt og 10 prosent torv moss. Mediet skal være fuktig, men ikke altfor våt. Sett inn kutte i potten dypt nok for å tillate det å stå på egne.

Vanlig misting er ideell for oliventre borekaks, men hvis dette ikke er mulig, så det bør dekkes i alle typer klar plast. Dette oppretter en drivhuseffekt og holde mediet og kutte fuktig. Plast skal være så nær toppen av skjæring som mulig uten å berøre.

Plass klippe på en skyggefull plass. For mye sollys kan forhindre rot dannelse og drepe følsom skjæring. Opprettholde en temperatur over 70 grader, men ikke mer enn 90 grader. Skjæring bør holdes fuktig, men for mye vann kan forårsake rot råtne. Kontroller fuktighet i jord ukentlig og vann etter behov.

Røtter generelt vises i 45 dager, men kan ta lengre tid. Når sunn røtter er etablert, kan anlegget være transplantert til en større beholder. Unge planter bør holdes godt beskyttet fra kalde temperaturer hele tiden.

Care Tips

Plante etablerte trær i et område som mottar solen fra Sør eller vest og er godt beskyttet mot vinden. Velg en jord som er godt drenert. Gjødsle treet med en formel som er høy i nitrogen. En alternativ metode er å mate treet med tangekstrakt annenhver uke mellom mai og September. Beskjære treet lett i midten av våren. Tyngre beskjæring bør gjøres tidlig til sankthans.