Hvordan ta vare på Rhododendron blomster

October 30

Hvordan ta vare på Rhododendron blomster

Våren blomstrende eviggrønne busker, rhododendron (Rhododendron spp.) produsere delikat utseende blomster i nyanser av hvitt, rosa, lilla, gule eller oransje. Selv de kan vokse mye større ideelle steder, vokse mest kultiverte varianter av rhododendron ca 6 til 8 fot høy. Rhododendron er teknisk evergreens, men noen løvfellende varianter finnes. For ytterligere å komplisere ting, kalles deciduous rhododendron "asalea," og noen hybrid rhododendron. Asalea er hardføre enn rhododendron og er ofte vokst i kaldere nordområdene.

Instruksjoner

•Velg en sted beskyttet av en bygning eller bakke Sør eller vest side av rhododendron. Dette vil beskytte det tørking vind og varmt, ettermiddagen søndag. Rhododendron nytte av eksponering for full morgensol og ettermiddag skygge.

•Test pH i jorda i hage seng ved å sende en prøve til lokale fylke landbruksprodukter forlengelse kontoret. De vil returnere resultatene, sammen med anbefalinger til å justere pH, eventuelt til riktig nivå for voksende rhododendron. Opprettholde jordas Surhet med årlige anvendelser av endringer anbefalt av din county Utvidelsesagenten.

•Prepare jord i plante seng. Legge 3 til 6 inches av torv moss og 2 inches av kompost på overflaten av jorden, sammen med endringene anbefalt av fylket forlengelsen kontoret. Legg granulert gjødsel spesielt formulert for rhododendrons, blåbær og annen syre-elskende planter, følge instruksjonene av gjødsel produsenten. Innlemme disse endringene ved å snu jorden i seng med en hage spade, ned i dybden av bladet. Rake jord glatt når ferdig.

•Dig et hull i forberedt seng som er dobbelt så bredt som roten ballen og samme dybde. Fjern rhododendron fra barnehage potten og plasser den i hullet. Legge til eller trekke jord så rhododendron er plantet ca 2 inches høyere enn det vokste i barnehage potten, slik at jorda bosette. Legge til jord rundt rot ballen, autoriserer den ned forsiktig som du går.

•Et nyplantede bush med trege slange nær roten ballen. La vannet kjøres i 60-90 minutter å grundig fukte roten ballen og fjerne eventuelle luftlommer.

•Sett ned 2 til 3 tommers dyp grov mulch, som furu nåler, eik blader, woodchips eller sphagnum torv moss. Dette vil beskytte sine grunne røtter og bevare fuktighet. Forsterke mulch laget sent høsten, når anlegget har gått sovende, opprettholde minst 2 inches dyp.

•Fertilize i midten av våren ved å bruke 6-10-4 gjødsel frekvensen av 2 lbs. for hver 100 kvadrat fot av overflaten. Fjerner mulch før dryss på gjødsel og erstatte mulch når ferdig.

•Prune i slutten av våren, etter rhododendron blomstrer. Fjerne brukte blomster klynger, men fjerner ikke de små knoppene nær bunnen. For å redusere størrelsen på en rhododendron busk, fjerne opp til en tredjedel av sin viktigste stammer å åpne opp interiøret og la mer lys og luft inn i sentrum av anlegget. Alltid sviske umiddelbart etter rhododendron blomst, for ikke å fjerne de nyopprettede sovende blomsterknopper senere i sesongen.

•Spread furu greinene fra forkastet juletrær å skjerme rhododendron vinter og sunscald. Et annet alternativ er å kjøre påler i bakken som er like høye som rhododendron. Knytte en burlap "gjerde" til innsatsen å skjerme rhododendron fra vinter sol og vind.