Hvordan ta vare på Pecan trær

April 12

Hvordan ta vare på Pecan trær

Pecan treet, vitenskapelig kalt Carya illinoinensis, er den største av hickory trær og kjent for sin profilerte mutter produksjon. Med sin løvfellende darkgreen full blader, kan pecan treet vokse 70 fot eller 100 fot høy, gjør den en fin estetisk tillegg skyline som en enorm skygge leverandør for store områder. Det finnes ulike varianter av pecan treet, men generelt omsorg og behov å vokse disse saftig trærne er egentlig det samme.

Instruksjoner

•Velg treet er planting sted. Velg et sted i påvente av treets full vekst, og være sikker det er minst 30 fot fra andre store treet eller hus. Bakken er jord må være dyp, organisk og godt drenert, og området må være i direkte sollys under alle dagtid timer.

•Plant treet om våren. Grave et hull store nok til at full rotsystem kan spre naturlig, vanligvis dobbelt så stor som rootball. Legge vann til hullet, og deretter legge jord og vann, og så videre, helt hullet er fylt med våt jord. Trykk ned jorden rundt stammen av pecan treet, og bruk en sjenerøs lag mulch rundt foten av treet for å holde på fuktigheten.

•Et unge treet. For en voksen treet, dette er ikke en bekymring, men en ung, voksing pecan treet, er det viktig at treet vannet hver gang jorden rundt det blir tørr om treets første sommeren. Gradvis redusere vanning etter de første seks til åtte månedene. Voksen pekannøtter har et rykte for å være svært tørke tolerant og voksen treet trenger bare vanning hvis sommermånedene bli ferociously varmt og tørt for lengre perioder.

•Fertilize pecan treet én eller to ganger i året. Bruk 10-10-10 gjødsel blandet med sink næringsstoffer, og gjødsle under gressrøttene. Unngå gjødsling for tett til tømmerstokken å unngå brenning. Ikke erstatte din pecan treets gjødsel med en enkel Universal plenen gjødsel, idet denne kanne anledning strukturelle vekst problemer.

•Purchase gnager vakter. Unge pecan trær er mottakelige for byrden av gnagere, noe som kan påvirke trærne vekst. Snakke med noen på din lokale planteskole om forskjellige gnager vakt alternativer, som også kan forsket og kjøpt online. Gnager beskyttelse kreves bare for de første fem til sju år av treets liv.

•Gather opp nøtter! Når pecan treet har nådd voksenlivet, vokse pecan nøtter fra sine grener i overflod. Samle dem en gang etter at de har falt til bakken. Sprekk dem kort tid etter innhøsting.

Tips og advarsler

  • Hvis treet vekst begynner med en pecan nut, lagre mutteren i kjøleskapet i ca åtte 20 uker. Lagre mutteren i en pose fylt med fuktig torv moss. Når mutteren begynner å dele og spire, er det klar til å bli plantet. Ta godt vare på pecan treet mens den unge kan gi treet en sunn lang levetid på 200 år eller mer.
  • Tillat ikke røttene tørke ut under planting; vann er viktig i denne fasen. Ikke gjødsle det første året etter planting, men opprettholde et tykt lag mulch rundt foten av treet.