Hvordan ta vare på og sviske Pecan trær

August 28

Hvordan ta vare på og sviske Pecan trær

Plante unge pecan trær som er minst 3 fot høye samtidig kjøp. Pekannøtter produserer ikke vanligvis inntil de er 10 til 12 år, så du er inne for en lang ventetid hvis du plante en frøplante tre. Ifølge University of Florida IFAS forlengelsen er det mer enn 500 kultivarer av pecan å velge mellom. Plassen dem minst 40 fot fra hverandre for å unngå overbefolkning ved forfall. Beskjæring i de første årene av livet er avgjørende å styrke og produktiviteten senere i livet.

Instruksjoner

Planting og grunnleggende

•Plant pecan trærne i høst eller tidlig våren i dype, fruktbare, godt drenert jord som lar en sunn rotsystemet utvikle. Velg et område som er langt borte fra bygninger, trær og andre plantings. Gamle jordbruksområde er ideelt for pecan trær.

•Dig planting hull dobbelt så stort som roten ballen og nesten så dypt. Angi treet i hullet og etterfylle jord slik at roten kronen er 1 tomme over jord linjen. Trykk fast mot røttene lukke luftrom, og avslutt med en bøtte med vann. Vann rotsonen av pecan annenhver dag de første ukene etter planting for å redusere sjokk. Etter det er dypt vann en gang annenhver uke tilstrekkelig.

•Spray pecan treet kalesjer med sink foliar spray for raske veksten i de første sju år av livet. Bland 2 til 4 tsp. av sink nitrat eller 2 tsp. av sinksulfat per gallon av vann for å lage spray. Spray en gang annenhver uke i hele den voksende sesongen april til slutten av August, tidlig på morgenen når luftfuktigheten er høy og vind er lav.

•Legg £ 1 av 10-10-10 NPK gjødsel til jord i mars og juni, i tillegg til sink foliar spray. Spre gjødsel jevnt over rotsonen, unngå klumper eller kontakt med stammen på treet.

•Spread et 2 - til 3-tommers lag mulch over rotsonen av pecan å undertrykke ugress, holde fuktighet og regulere jord temperatur. Ikke la det kontakt stammen av pecan, kan forårsake råte. Rake og erstatte mulch årlig i vår for best resultat.

Beskjæring

•Prune trær på tidspunktet for planting. Klips på toppen 1/3 til 1/2 av treet å bringe røtter og struktur i balanse. Beskjære bort skudd fra foten av stammen å forlate en sterk, sentrale leder. University of Florida IFAS forlengelsen anbefaler dette alvorlig beskjæring som den beste måten å lage en sunn trestruktur for pekannøtter.

•Look for sideveis voksende grenene på treet; du vil 4 til 5 av dem til å vokse i sterk stillaset grener. Velg grenene slik at de spredte 18 inches hverandre, symmetrisk på begge sider av stammen. Kutte resten, sette bladene på din hagesaks i 45-graders vinkel ned og utover. Dette vil tillate fuktighet å dryppe av beskjæring sår i stedet for å samle og forårsaker råte.

•Prune unna loddrett voksende skyter våren og igjen i midtsommer. Når treet er opprettet, er minimalt pruning av død eller storm-skadet tre nødvendig. Etter 10 eller 15 år, tynne energisk, vertikale veksten fra indre av kalesjen å tillate mer lys og luft penetrasjon å produsere mer nøtter.

Tips og advarsler

  • De fleste beskjæring gjøres under Vinter dormancy, som med de fleste nøtter trær.