Hvordan ta vare på Moonstone anlegget

September 28

Hvordan ta vare på Moonstone anlegget

Moonstone er en cultivar av den felles hage peon (Paeonia lactiflora). Arten er en urteaktig flerårig hardy i USDA hardførhet soner 2 til 10. Hage peoner vokse 3 fot høy og 2 fot bred. Moonstone sorten er hardføre i soner 3 til 7, der den produserer duftende lys rosa dobbel blomstrer i midten til slutten av våren. Denne blomsten er også hjort motstandsdyktig. Moonstone krever samme omsorg som andre hage peoner.

Instruksjoner

•Provide the Moonstone en plass i hagen som drenerer innen én time etter vanning eller vanlig regn. Innlemme kompost eller andre organisk materiale i jord å forbedre luft og vann sirkulasjon underjordiske. Kompost utgivelser næringsstoffer til topsoil.

•Velg en nettsted som tilbyr sol hele dagen å hindre Botrytis grå mold, en infeksjon som vises i peoner som opphold våt. Sollys er også nødvendig for blomst produksjon.

•Kontroller at roten kronen av Moonstone anlegget ikke synker dypere enn 2 inches under overflaten når jord ro etter transplantasjonen. Ikke forstyrr røttene av etablerte peoner (planter som har vært i bakken i ett vekstsesongen eller lenger).

•Et Moonstone til rotsonen en gang enhver 10 dager før de blir etablert på slutten av den første vekstsesongen. Vanne etablerte hage peoner å rotsonen når overflaten tørker. Bruk en soaker slange for å holde løvverk og blomster tørr.

•Plasser et 2-tommers-dype lag av godt råtnet gjødsel rundt foten av Moonstone hver vår. Vent å mate anlegget når ny vekst når 3 inches i høyden. Bygge gjødsel haug 2 inches av basen av anlegget, og utvide den ut å dryppe linjen (rekkevidden av den peon ytterste grenen).

•Prune stammer av Moonstone peony tilbake til bakken etter høstens første frost.