Hvordan ta vare på Impatiens blomster & planter

October 2

Hvordan ta vare på Impatiens blomster & planter

Impatiens' delikat vises blomster nåde skyggelagte områder i hagen med våren og sommeren farge. Tilgjengelig i en rekke farger, impatiens blomst til høsten frost drepe dem av. De kan svekkes i varmen av sommeren, men de etterpå raskt når temperaturen avkjølt på sensommeren. De er ikke høy vedlikehold planter, krever bare minimal omsorg under mesteparten av sesongen for å trives. Legge impatiens i hagen din hvis du har et skyggefullt område som er tigge for en infusjon av sommeren farge.

Instruksjoner

•Arbeid kompost eller andre organisk materiale i sengen før planting. Bruke en 2 - til 3-tommers laget av kompost på sengen og til det inn i toppen 6 til 8 inches jord. Bruk potting jord rik på organisk materiale for container-vokst impatiens.

•Et impatiens begynner når ukentlig eller når den øverste 1 tommen jord å føle tørre. Vann til toppen 6 inches jord føles fuktig. I beholdere, vann en gang daglig før fuktigheten begynner å renne fra bunnen av potten.

•Mulch rundt sengetøy planter med en 2-tommers lag organisk mulch, for eksempel bark eller tre brikker. Mulch bevarer fuktighet i jorda, holder den røtter kule og hindrer ugress vekst.

•Feed impatiens gang i måneden med en løselig 13-13-13 gjødsel eller andre balansert gjødsel. Følg etiketten instruksjoner for nøyaktige programmet sats for gjødsel du bruker. Gjødsle container-vokst impatiens hver to uker med en løselig plante mat.

•Pinch tilbake impatiens etter planting å oppmuntre full, buskete vekst. Knip av den øverste 1 tommen hver voksende stamme, som dette oppmuntrer lateral forgrening og flere blomster. Klype planter en gang i midten av sommeren hvis de blir leggy eller stopp blomstrende.

Tips og advarsler

  • Impatiens har ikke store sykdom eller pest problemer så lenge de holdes fuktig.
  • Ikke la jorda tørke når som helst. Impatiens er ikke tørke tolerant og noen fuktighet stress kan føre til plante skade eller død.