Hvordan ta vare på header Vines

October 2

Hvordan ta vare på header Vines

Header vintreet, også kjent som engelsk eføy, er en hurtigvoksende vinranke som vokser både innendørs eller ute, men det er ivaretatt på samme måte. Header vinrankene er hardføre i US Department of Agriculture soner 6 til 8. De kan vokse over loddrette strukturer som murer og gjerder, eller det kan vokser vertikalt og dekker bakken. Dette er en problemfri vining plante som vil gjøre det bra, hvis du ta vare på det riktig.

Instruksjoner

•Grow eføy på et sted som mottar 4 timer med sollys om dagen, eller velg et område som har indirekte lys. Når vokser header vinstokker innendørs, holde dem direkte sollys, men sett potten i et lyst vindu.

•Sett fingeren i jorden opp til første knoke og føler for fuktighet. Jord for innendørs og utendørs ivy planter bør holdes jevnt fuktig gjennom våren og sommeren månedene. Når høst og vinter månedene ankommer, la jord å bli litt tørr før vanning igjen. Hvis jorden er for vått, vil røttene råtne.

•Repot innendørs eføy potting jord når det blir rot bundet. Hvis røttene vokser ut av bunnen drenering hullene, er det tid å transplantere vintreet i en kjele som er en størrelse større.

•Prune eføy å holde det buskete. Knip ut voksende tips om innendørs ivy. Fjern delene død eller syke og kaste dem i søpla.

•Kontroller eføy planter for spider mites, oversiden, bladlus og skala. Insekter skjuler vanligvis på bunnen sidene av bladene. Spray eller vaske anlegget med insecticidal såpe å kontrollere spider mites og bladlus. Skalaen har en hard ytre belegg, og oversiden ligner små biter av bomull. Hvis du vil fjerne disse skadedyr, bruker et insektmiddel, men sjekk etiketten for variasjonen som kan brukes på ivy planter. Bland og søke etter anvisningen på etiketten. Hvis det er bare noen blader med bugs, eller anlegget er lite, dyppe en bomullsdott i rubbing alkohol og tørk bugs bort. Gjenta så ofte som nødvendig.

•Feed eføy med 10-10-10 gjødsel de aktive voksende månedene. Ikke gjødsle i høst eller vinter, da eføy går sin sovende periode. Bland og søke etter anvisningen på etiketten.