Hvordan ta vare på gode planter

September 13

Sage, en plante som er innfødt til middelhavsregionen, er en populær urt brukt i savory retter. Selv om sage er en hardfør, ganske klima-tolerant plante som krever lite direkte omsorg, kan du gjøre noen ting for å hjelpe din sage vokse høyere og sunnere. Følge noen retningslinjer når voksende din sage, og du vil være høsting disse urtene for kjøkkenet i årene som kommer.

Instruksjoner

•BEGIN vokser sage innendørs fra frø i mars. Fyll en gryte med potting jord og plante en håndfull frø noen inches hverandre hele potten. Vann frøene først, men deretter motstå fristelsen å vanne dem etter det - salvie elsker tørr jord.

•Transplant salvie planter fra innendørs potten til en utendørs hage når trusselen om frost natten forsvinner. Grave små hull i bakken og blande en håndfull av kjøttbenmel med potting jord for å fylle hullene. Trekk salvie planter fra potten og sette inn sine røtter i hullene.

•Dekk roten pakker med potting jord og bein måltid, og så dem. Kontroller at plantene får full på solskinn minst to til tre ganger om dagen. Fra dette punktet fremover, ikke gjør noe i planter, mens de overlever bedre uten omsorg.

•Prune av gamle blader etter fall høsting av salvie. Gi plantene til å gå sovende over vinteren; de vil revive våren.

Tips og advarsler

  • Ikke plass salvie planter i områder av fuktig jord fordi dette vil drepe plantene.