Hvordan ta vare på frostskadet stauder

December 14

Hvordan ta vare på frostskadet stauder

Stauder er planter som fortsetter å vokse år etter år. Frost kan være et stort problem med stauder. I mange områder av landet er våren en delikat tiden av året for stauder. Plantene vil komme ut av sin sovende tilstand å sette på ny vekst å være frostskadet ved kaldt vær. Disse plantene må håndteres forsiktig. De fleste planter vil begynne å regrow over de neste ukene. Vær oppmerksom på at det kan ta et helt år for anlegget å gjenopprette. Tålmodighet er den beste medisinen for frostskadet stauder.

Instruksjoner

•Et anlegget etter frost er borte. Vanning anlegget vil hjelpe anlegget starte gjenvekst prosessen. Hver plante krever ulike krav. Forskning anlegget for å sikre at du leverer riktig beløp for den plante og jord i ditt område.

•Hold de frostbitten områdene på anlegget. Disse områdene er allerede skadet og kan være døende og ikke vil forårsaker ytterligere skade til anlegget. Ikke sviske disse områdene til sjansen for frost er borte. Disse områdene vil faktisk beskytte anlegget mot frost hvis det skulle oppstå på nytt.

•Refrain fra gjødsling anlegget. Gjødsling vil for tidlig gjøre anlegget blad ut og skape mer stress på anlegget. Beskjæring skal fjerne bare død eller råtnende deler av anlegget etter risikoen for ekstra frost. Det har allerede blitt understreket av frost; gir mer av overdreven beskjæringer.

• Vent. Naturen tar sitt kurs med anlegget. Det kan ta opptil ett år for anlegget å komme og gå tilbake til normal vekst mønsteret.