Hvordan ta vare på fele blad Fig anlegget

November 24

Hvordan ta vare på fele blad Fig anlegget

Store, fele-formet bladene av fele-leaf fiken (Ficus lyrata) vekke denne Ficus slekt medlem opprinnelse i tropiske Afrika. Også kjent som banjo fig, anlegget er hardføre i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 10 til 12. Selv om det kan vokse året utendørs i Florida, er det vanligvis dyrket som en houseplant i USA. Tropiske treet vokser opp til 100 fot høyt under ideelle utendørs forhold, men inne er det vedlikeholdt 2 til 10 fot høye. Som de fleste Ficus arter er det relativt enkelt å omsorg for men masete om lys og vann kravene.

Instruksjoner

•Plasser fele-leaf fig lyse beliggenhet. Selv om en utendørs prøven tåler full sol, trives innendørs i lyse, filtrert lys i nærheten av et vindu. Unngå å plassere treet i et trekkfulle område eller i nærheten av et klimaanlegg duct.

•Et potted fele-leaf fiken når dens jorden er tørr til en dybde på 2 til 3 inches, men før jorden er så tørt at det trekker fra beholderen anlegget kanter. Tilsett vann til det går ut av den beholderen bunnen og roten ballen er helt gjennomvåt. La jorda tørke før vanning det igjen. Redusere vanning litt når treet ikke aktivt vokser, høst og vinter.

En utendørs fele-leaf fig krever 10 galle av vann for hver tomme av stammens diameter om en gang hver uke i den tørre årstiden. Stopp vanning under regntiden, og gjenoppta vanning rutinen når været er tørr for en til to uker.

•Fertilize et aktivt voksende potted fele-leaf fig med en 24-8-16 en-half-styrke flytende gjødsel løsning hver tre-fire uker. Legg 1/4 til 1/2 ts av gjødsel til 1 gallon av vann, og bland den resulterende løsningen grundig før du bruker den til vann anlegget jord til overflødig løsning drenerer nedenfra beholderen anlegget. Når treets vekst bremser i vinter, kan du slutte å gjødsle den til den begynner å produsere nye blader.

Befrukte et utendørs fele-leaf fig med en treg-utgivelse, 10-10-10 eller 14-14-14 detaljert gjødsel. Distribuere gjødsel jevnt rundt treet ut til drypp linje, som er under tips mellom de ytterste. Ripe 3 ss av gjødsel 2 til 3 inches i jorden for hver 2 fot gren spredningen. Vann jord grundig etter bruk gjødsel. Gjenta programmet alle to måneder i 90 grader Celsius vær eller hver tre-fire måneder hvis temperaturene slippe til 70 F. stoppe gjødsling hvis temperaturer 60 F.

•Løft fuktighet rundt potted fele-leaf fiken ved hjelp av en varm-steam luftfukter i nærheten. Unngå misting bladene med mindre du også forsiktig tørke dem for å fjerne støv. Misting med en sprayflaske er ikke en effektiv metode for å øke luftfuktigheten i et rom.

•Prune å forme anlegget og redusere størrelsen mens iført en langermet skjorte, lange bukser, vernehansker og vernebriller. Kutte ned til bare over en bladnode på hver gren eller stamme for å bli trimmet, bruker ambolt pruners. Leaf noder er der bladene koble til grenene. Modne grener kan falle bladene, men små støt fortsatt og nye blader vil vokse fra disse nodene når du beskjære grenen. Desinfiser pruners mellom kutt med en løsning som inneholder lik mengde rubbing alkohol og vann.

•Overvåk fele-leaf fig for skadedyr som bladlus, skalerer og whiteflies. Soft-bodied grupper av grønne, gule eller andre fargede insekter på anbud ny vekst er vanligvis bladlus. Skalaer ligne litt brun eller rødlig humper på grener og blader mens whiteflies er hvit og funnet på bunnen av bladene. De fleste skadedyr er lett vasket av utenfor ved sprengning dem med vann. Skalaer behandlet av dabbing skadedyr med en bomullspinne fuktet i rubbing alkohol. Unngå å få rubbing alkohol på bark, stammer eller blader. Skyll anlegget med vann for å fjerne rubbing alkohol.

Tips og advarsler

  • Potted fele-leaf fiken bør vokst i en lys, godt drenert potting blanding mens et eksemplar fast i bakken utendørs bør tåle alle jordsmonn og pH-verdier, som jord som drenerer godt.
  • Etter anlegget er opprettet, kan du unngå å flytte den til et annet sted. Ficus planter er beryktet for å slippe sine blader når deres lysnivået endres.
  • Din fele-leaf fig kan gjøre vel sommeren på en skjermet terrasse, men overvåke anlegget fuktighet i jorda tett for å unngå fullstendig tørke ut roten ballen og skade eller drepe planten. Ta anlegget innendørs før temperaturen faller under 68 grader Fahrenheit.
  • Sette på en langermet skjorte, lange bukser, hansker og sikkerhet glass før arbeider med eller beskjæring fele-leaf fiken. Utstyret vil beskytte huden og øynene fra anleggets milky sap, som kan forårsake en alvorlig allergisk reaksjon i følsomme individer.
  • Holde alle verktøy, gjødsel, fersk beskjæres planter, døde blader og forkastet plantedeler utilgjengelig for barn og kjæledyr.