Hvordan ta vare på en Zamioculcas Zamiifolia plante med gulfarging blader

February 10

Zamioculcas zamiifolia er slik en munnfull at gartnere har tatt å kalle det zz anlegget. Gene McAvoy, hagebruk Utvidelsesagenten med University of Florida, vurderer det ideelle houseplant. Det tåler skygge, trenger litt vann og fortsetter ser bra. Selv om Z. zamiifolia ligner visse konglepalmer, er det ansett som en aroid og philodendron og calla lily. Selv om det vokser sakte, det til slutt når en høyde på 4 fot men spredning kan enkelt nå 5 fot. Z. zamiifolia lagrer vann i den underjordiske tuber. Overwatering det forårsaker bladverket å gulne.

Instruksjoner

•Fjern Z. zamiifolia fra sin pott og sette den på tre til fire lag av aviser. Avisene hjelpe slikke fuktigheten fra røttene, så endre dem hvis de bli våt. La planten sitte på avisen mens du desinfisere potten.

•Kast jord fra Z. zamiifolia potten. Ikke lagre det på nytt med andre planter.

•Scrub potten med varm, såpevann deretter suge den i en løsning som inneholder 1 del husholdning blekemiddel og 9 deler vann. Tillate potten å sitte i løsningen i 30 minutter, og deretter fjerne den, rense den i klart vann og la dem tørke.

•Kontroller at Z. zamiifolia røtter for underskriver av råte. Klippe bort noen som har en lukt eller er myk eller råtten.

•Repot Z. zamiifolia ved hjelp av en lys potting blanding, som en merket for bruk med kaktus eller sukkulenter. Hvis du fant rot råtne, skyll jord med en soppdreper som inneholder thiophanate-metyl.

•Unngå vanning anlegget i to til tre dager etter repotting. Når du vann, knapt fukte jorda og deretter la det bli bein tørr før vanning igjen.

•Sett Z. zamiifolia i et rom som mottar lys men filtrert sollys. Ikke bare vil dette hjelpe tørr jord, men anlegget gjør bedre i lyse ettermiddagssolen.