Hvordan ta vare på en Vining Vinca plante

February 3

Hvordan ta vare på en Vining Vinca plante

Hvis du har plantet en vining vinca i en beholder som en aksent stykke, har du gjort en smart og praktisk valg. En vining vinca gir visuell interesse som det vokser ned mens andre planter eller blomster vokse ut og oppover. Når etablert i jord, bør vining vinca vokse enkelt og krever lite vedlikehold utover vanlige vanning og sporadiske gjødsel og beskjæring.

Instruksjoner

•Situate din vinca plante hovedsakelig skyggefulle beliggenhet - ideelt sett sammen med andre skygge elskere i beholderen. Vinca thrives i skyggen, men det kan tolerere noen sterkt sollys om dagen.

•Kontroller at overflaten av jord i beholderen er dekket med et tynt lag mulch, som tjener til å holde på fuktigheten i jorden.

•Et vinca plante minst en gang i uken, eller når jorda (under mulch) føles tørre. Avhengig av temperatur og fuktighet av hvor du bor og hvor anlegget ligger (innendørs eller utendørs), kan du måtte vann din vinca plante hver par dager for å sikre at den trives.

•Fertilize din vinca plante med en vannløselig gjødsel annenhver uke. De fleste gjødsel kommer i pulverform, og kan legges til din vannkanne før du legger til vannet.

•Snip stammer som har blitt jevne mellomrom å revitalisere lei løvverk og kuttet overvekst med beskjæringssakser.

Tips og advarsler

  • Kast bort overgrodd vinca, sette stilkene i høye glass eller mugge og fyll den med vann. I noen få dager, skal en ny men tynne rotsystem begynne å vises, slik at du kan plante vinca i en annen container eller utendørs i hagen din.