Hvordan ta vare på en spraglete Peace Lily plante

November 28

Hvordan ta vare på en spraglete Peace Lily plante

Spraglete peace lily, eller Spathiphyllum clevelandii, er en populær houseplant som er kjent for sin frodige, levende planter og hvite blomster. En tropisk plante, spraglete peace lily ble introdusert til resten av verden fra regnskogene i Sør-Amerika. Peace lily anlegget er lett å omsorg for, og kan leve lykkelig innendørs under kunstig lysrør for flere år med riktig pleie.

Instruksjoner

•Plasser anlegget i et beskyttet område innen 5 til 8 feet av et vindu. Hvis bladverket begynner å gulne, flytte anlegget til et område med flere skygge.

•Et spraglete peace lily grundig med vann i romtemperatur. La jorda tørke før vanning igjen. Når plantens blad begynner å henge ned litt, er det å legge til mer vann.

•Mist bladene tre ganger i uken med kaldt vann. Som en tropisk plante trives spraglete peace lily i fuktige, fuktige forhold. Tørk bladverket med en fuktig svamp å fjerne støv eller rusk.

•Fertilize spraglete peace lily når en måned under den voksende sesongen. Legge til en standard 20-20-20 huset anlegget gjødsel fuktig jord. Bruke gjødsel en fjerdedel av den anbefalte fortynning. Root hårene på fred lily er skjøre og lett kan skades av direkte kontakt med sterke kjemikalier.

•Kontroller bladene regelmessig for tegn på skadedyrangrep. Behandle eventuelle skadede blader av tørke forsiktig med isopropyl alkohol eller såpevann.

Tips og advarsler

  • Oppbevare pets og barn fjerne fra spraglete peace lily; svelging bladene er giftig.